Het Allerleukste Sinterklaasfeest in Vlaanderen beleef je in één van de grootste circustenten van Europa. Met prachtige kostuums, een sprookjesachtige belichting en een fantastisch groot orkest.

België – Sint Niklaas. Voor de 25e keer organiseert UNIZO & ACHA in Sint Niklaas “Sint in de piste”. Klein begonnen maar is inmiddels uitgegroeid tot het grootste sinterklaas circus van de Benelux. Onder de bezielende leiding van Marc Boon heeft het circus in de laatste jaren een groeispurt doorgemaakt die zijn weerga niet kent. Ongeveer 25.000 bezoekers, bezoeken verdeeld over twee weekenden en elf voorstellingen de show.

Concept

Het concept is zo doeltreffend als eenvoudig. Een topniveau circusvoorstelling van 90 minuten rondom sinterklaas en zijn zwartepieten. Als je de tent betreed zijn het aantal zwarte pieten al niet meer te tellen, een van de pieten speelt op zijn orgel alle bekende sinterklaas melodieën en iedereen zingt mee en is gelijk in de juiste stemming. In de show zit een verhaallijn rondom de Sint en zijn Pieten, er wordt gedanst, gezongen en geacteerd en het geheel wordt begeleid door een echt groot circus orkest.

Topnummers

Sint in de Piste 2019 brengt circusacts op wereldniveau: razende rolschaatsen, verbazingwekkende goocheltrucs, charmante honden, hartveroverende papegaaien, intelligente ezels, krachtige acrobaten en té gekke clowns. Beleef dit jaar de absolute verwondering van tegen hoge snelheid rondvliegende diabolo’s, uniek in Europa.

Topnummers in een topshow

Locatie en aanvangstijden

Het Sint in de Piste Circus, Grote Markt, Sint-Niklaas

Zaterdag 23 november 2019, om 10.30 uur, 14 uur en 17 uur

Zondag 24 november 2019, om 10.30 uur, 14 uur en 17 uur

Zaterdag 30 november 2019, om 10.30 uur, 14 uur en 17 uur

Zondag 01 december 2019, om 14 uur en 17 uur

Extra’s

  • Een leuk extraatje voor alle inwoners van de stad en de bezoekers van Sint in de Piste … Op zondag 1 december schenkt de stadsbeiaard een gratis Sinterklaasconcert, van 13.15 uur tot 13.45 uur. Een uniek samenspel tussen beiaard (Jasmijn De Wachter) en piano (Kenneth Theunissen).
  • TV-REEKS ‘Achter het doek bij Sint in de Piste’. – 2de reeks 2 weken, 5 dagen per week. Start op maandag 25 november, TVO.
  • Toegankelijkheid voor personen met een auditieve beperking. Een realisatie dankzij de steun van de Stad Sint-Niklaas. 30 november 10.30 uur is er een gebarentolk aanwezig
  • Extra nostalgische kermisattracties : Plaza Sinterklaas op voorstellingsdagen van 9.30 uur t/m 19.30 uur
  • Volg live de opbouw van het omvangrijke circusdorp via webcam.sint-niklaas.be – De opbouw start maandag 18 november vanaf 08 uur en gaat onafgebroken door tot en met vrijdag 22 november. Een indrukwekkende belevenis.

Tickets vind je hier 

De website van Sint in de Piste vind je hier

Concept, scenario en regie: Marc Boon – Choreograaf: Kristof Goffin – Muzikale leiding: Jan-Willem te Kiefte – Kostuums: Bedazzled by Dian – Geluid: Karel Will – Licht: Kjell Peersman – Vocal Coaching: Roel Vankerckhoven – Circusorkest onder leiding van Tino Aeby  – Producent : UNIZO & ACHA vzw

Artiesten Sint in de Piste 2019