België – Ieder jaar in november doet de stad Sint-Niklaas (25 km achter Antwerpen) haar naam aan en wordt het feest van de goed heiligman met verschillende activiteiten gevierd. Een vast onderdeel van het programma is ‘Sint in de Piste’, een combinatie van internationaal bekende circusacts met een wervelende Sinterklaasshow, met ieder jaar een andere verhaal lijn, die al aan de 25ste editie toe is.

Het grote circusdorp op de Grote Markt wordt ieder jaar mooier en groter en is van het begin tot het einde te volgen via de webcam vanaf het gemeentehuis.

Het was ooit een initiatief van vrijwilligers, die nog steeds talrijk hun bijdrage leveren, maar het succesvolle concept, een wervelende show tegen zeer populaire prijzen en na afloop een traktatie voor elk kind, is inmiddels met een aantal professionals verder uitgebouwd. Een van die professionals is regisseur en producer Marc Boon, die met zijn creativiteit en oog voor detail, elk jaar weer voor een nieuwe kwaliteits impuls zorgt. Daarnaast zorgt Robberts uit Engeland voor de moderne circustent met 2300 zitplaatsen en Horwoord uit Belgie voor de circusinbreng.

Dit jaar zagen we in het anderhalf uur durende indrukwekkende, spektakelprogramma behalve de Sint, de kerstman, verschillende typetjes, een ballet en zo’n 60 Zwarte Pieten de navolgende artiesten:

* Julien Horwoord : vrolijke honden

* Serge Nokikov : strapaten met vrije val

* Alessio Fochesato : papagaaien

* Skating Dalton : rolschaaten

* Jimmy Saylon & Company : illusies

* Diabolo Walker : diabolo’s

* Berty Balder : reprise clown

* Duo Vitalys : krachtacrobatiek

* Kevin Probst : ezels

* Orkest : Tino Aeby

zij zorgden samen voor een geweldige sfeer en echt Sinterklaas feest, waar niet enkel de kinderen, maar zeker ook de volwassenen volop van genoten.

De website vind je hier 

Met dank aan Marco Maresco voor de foto’s en de tekst !