Sint Niklaas – Waar ter wereld kun je beter een groot Sinterklaasfeest organiseren als in Sint Niklaas, een plaats die vernoemd is naar de Goedheiligman, een plaats met een prachtig marktplein met een webcam erop gericht, zodat je alles in de gaten kunt houden, de komst van het circus, de opbouw, het toestromende publiek, het arriveren van de artiesten, allemaal super interessant. 

Sint in de Piste 2018 – www.sintindepiste.be

Het Allerleukste Sinterklaasfeest in Vlaanderen verwacht jullie … voor slechts 10/12 EUR per ticket : www.sintindepiste.be #DelenMaar #UitnodigenMaar

Geplaatst door Sint in de Piste op Zondag 4 november 2018

Een anderhalf uur durend spektakelprogramma waarbij klassiek circus in een modern jasje wordt gestopt. Prachtige kostuums, een sprookjesachtige belichting, een uitgebreid live circusorkest en tal van verrassingen zorgen voor een onvergetelijk feest. En natuurlijk zijn ook de goede Sint en vele Zwarte Pieten opnieuw van de partij… met voor ieder kind een geschenkje aan het einde van de show. Dat is het concept van Sint in de Piste (Sint-Niklaas, België).

Sint in de Piste … een uniek evenement

Op 25 jaar tijd is dit opmerkelijke evenement met een uniek concept uitgegroeid tot één van de grotere circusfestivals in Europa : in 2018 worden maar liefst 30.000 bezoekers verwacht.

Voor deze editie wordt opnieuw een kwaliteitsvolle tent met hoog zitcomfort opgebouwd. Ze wordt aangeleverd door de gerenommeerde firma Big Tops uit  het Engelse Peterborough. Het verankeren van deze tent op de grootste markt van België is een heus precisiewerk : de firma Betca Beton uit Rumst levert maar liefst 50 betonblokken van elk 2000 kilogram. Hierdoor kan de tent stabiel en windbestending worden neergepoot op een marktplein waar men geen vaste verankeringen kan slaan.

Volg live de opbouw van het omvangrijke circusdorp via webcam.sint-niklaas.be – De opbouw start donderdag 15 november vanaf 15 uur en gaat onafgebroken door tot en met vrijdag. Een indrukwekkende belevenis.

Bijzonder dit jaar is ook de verankering voor een indrukwekkend nummer : wandelende piramide op een hogedraad. Maar liefst 12.000 kg (watercontainers) wordt aangevoerd om deze act mogelijk te maken.

Sint in de Piste 2018 … een show vol wereldacts

Sint in de Piste 2018 brengt circusacts op wereldniveau : vliegende trapeze, té gekke clowns, een carrousel van 16 paarden, charmerende katten en verbazingwekkende acrobaten. Beleef dit jaar de absolute spanning en sensatie met een adembenemende wandelende piramide van 7 personen, hoog in de lucht … 

KAELY (Amerika) – Swingtrapeze DUO ROMANCE (Roemenië) – Strapaten STEACY GIRIBALDI (Spanje) – Ladderequilibre LOUIS KNIE (Zwitserland) – Carrousel met 16 paarden en 6 pony’s JIMMY FOLCO (Italië) – Clownerie DUO COSTACHE (Roemenië) – Perche VLAD OLANDAR (Rusland) – Katten THE DANGUIR TROUPE (Marokko) – Piramide op hogedraad ALEX BOZIC (Internationaal) – circusorkest

Een wervelende show met een groot ballet, musicalartiesten en meer dan 60 zwartepieten. In een dynamische regie van de ervaren Marc Boon.

Sint in de Piste 2018 … focus op beleving & kwaliteit

Beleving en sfeer zijn kernwoorden bij Sint in de Piste. Wie ooit Sint in de Piste bijwoonde weet wat dit betekent : gezelligheid en sfeer, vele zwarte pieten met tijd en ruimte voor interactie met het publiek, klassieke en nieuwe sinterklaasliedjes, een gratis geschenktasje aan het einde van de show …

Traditiegetrouw wordt de circusbeleving compleet gemaakt met aangepaste catering : onder andere frisdranken, snoepgoed, pannenkoeken, suikerspin en vele andere zoetigheden … Sinterklaas is jarig, dus er mag gevierd worden! Maar ook nog een andere reeks innovatieve realisaties maken 2018 bijzonder , zoals de toegankelijkheid voor personen met een auditieve beperking. Getolkte show op zaterdag 24 november te 10.30 uur. Een realisatie dankzij de steun van de Stad Sint-Niklaas.  

SHOWS

Zaterdag 17 november 2018, om 10.30 uur, 14 uur en 17 uur
Zondag 18 november 2018, om 10.30 uur, 14 uur en 17 uur
Zaterdag 24 november 2018, om 10.30 uur, 14 uur en 17 uur
Zondag 25 november 2018, om 14.00 uur en 17 uur

LOCATIE Het Sint in de Piste Circus, Grote Markt, Sint-Niklaas

TICKETS Voorstellingen te 14 uur : 12 EUR. Voorstellingen te 10.30 uur en 17 uur : 10 EUR +  reservatiekosten

Vanaf vrijdag 19 oktober 2018 om 18.00 uur:  online via www.sintindepiste.be Tickets onmiddellijk te printen na online betaling. 

Vanaf maandag 22 oktober 2018 om 8.15 uur:  aan de infobalie in het stadhuis van Sint-Niklaas. Tickets onmiddellijk verkrijgbaar tegen directe betaling. 

 

Sint in de Piste 2017

SINT NIKLAAS – In deze Belgische plaats vind je al jaren het voorbeeld hoe je een Sinterklaascircus succesvol moet aanpakken. Sint in de Piste is te bezoeken op 18 en 19 en 25 en 26 november.

Sint in de Piste 2017 brengt circusacts op wereldniveau : acrobaten in de lucht, fraaie gouden standbeelden, een razendsnelle jongleur, té gekke stuntclowns, paarden, kamelen, lama’s en dansende koeien. Beleef dit jaar dé absolute spanning en sensatie met de adembenemende sprongen op een Rad des Doods en de exclusieve freestyle-trucs van snelle motoren.

Entertainmentondernemer Marc Boon staat garant voor dit kwaliteitscircus in zijn eigen woonplaats. Natuurlijk speelt er ook een echt circusorkest in Antwerpen. 

Tijdens Sint in de Piste een optreden van de paarden van het befaamde Circus Knie. En ook een unieke koeienact.