Tilburg –  De vlag bij Circolo kan uitgehangen worden, men kan de komende vier jaar weer positief vooruit kijken. De Adviescommissie BrabantStad Cultuur heeft de subsidie aanvraag gehonoreerd.

Een mooie opsteker die Festival Circolo in de toekomst ruimte geeft om nog veel meer gave dingen te doen. Op deze manier kunnen ze circustalent van over de hele wereld een podium blijven bieden en het publiek voorstellingen van de bovenste plank voorschotelen.

Samenvatting van het advies;

Stichting Briantelli / Festival Circolo (Tilburg)

Aangevraagd bedrag:

Provincie Noord-Brabant € 610.000

Gemeente Tilburg € 400.000

Circolo is een vernieuwend circusfestival, dat jaarlijks plaatsvindt in Tilburg. Tijdens de even jaren is het festival in het Leypark, waar circusacts gebruik kunnen maken van de eigen tenten. Tijdens de oneven jaren is het festival indoor bij verschillende theaters in Tilburg. Circolo heeft een spilfunctie in de Nederlandse circuswereld en werkt samen met een keur aan partijen, zowel op het culturele, maatschappelijke als educatieve vlak. De verbinding met het onderwijs is van belangrijke meerwaarde voor Tilburg. Op het educatieve vlak mag volgens de commissie een meer hedendaagse aanpak worden gehanteerd. De Adviescommissie beoordeelt de bijdrage aan de Brabantse culturele infrastructuur als goed. Afsluitend advies De Adviescommissie adviseert de aanvraag te honoreren.

Bron: Brabantstad Cultuur