Uncategorized
14 maart 2019

Captain Sugar & the Monkey Puppets

Captain Sugar & the Monkey Puppets, een groep nieuwe circussterren die schittert in zowel Maaspodium als Korzo. De naam van deze circusgroep is nog niet erg bekend, echter de reputatie van sommige leden van Captain Sugar & the Monkey Puppets, gaat al een stukje verder terug in de tijd.

Wie herinnert zich de prachtige jubileumshow van het Scapino Ballet TING, met de Nederlandse band Nits. Van de Rotterdamse Circusacademie werden een aantal studenten uitgenodigd om mee te doen met deze productie. Niet alleen horizontale dans en beweging, maar ook verticaal. Ik herinner me dat ik echt vol enthousiasme was na afloop van deze uitvoering, natuurlijk vooral verrast door het hoge niveau van deze Codarts studenten. Maar verrassend genoeg begon het niet met dat optreden met het Scapino ballet. Aan het woord Michael Zandl:

“Het idee van een gezamenlijke show ontstond vóór ons werk met Scapino Ballet. We hebben samen met Scapino in andere projecten gewerkt, wat ons natuurlijk heeft aangemoedigd om onze eigen creatie te maken. Scapino was voor ons allemaal een heel bijzonder project en een grote stap in onze circuscarrière”.

Circunstruction

Een behoorlijk aantal studenten die afgestudeerd zijn bij Codarts maakt gebruik van Circunstruction, van artistiek leider Jördis Cordua. Bijvoorbeeld Harm en Maartje, die nu rondtoeren met Jorga Lok onder de naam Tall Tales Acrobats en hun show Langs, zie voor optredens onze circusagenda. Ook Captain Sugar & the Monkey Puppets maakten hiervan gebruik.

Michael Zandl: “Circunstruction was het startpunt voor onze show Camouflage. Via dit project hadden we niet alleen financiële steun maar ook hulp bij subsidieaanvragen, creatie, contacten en kregen we de kans om de eerste (onafgemaakte) versies van de show aan een echt publiek te presenteren zodat we belangrijke feedback konden krijgen. Zonder dit unieke project en de niet-aflatende inspanningen van Jördis Cordua zou er geen show zijn. Jördis bleef ons steunen na Circunstruction en nam de productie van deze show over”.

Cirque Mania

Michael: “We kijken er naar uit om deel uit te maken van Cirque Mania in Den Haag!
Korzo is een theater dat veel bijdraagt ​​aan het brengen van circus naar Nederlandse theaters. Daar zijn we erg dankbaar voor”. Meer informatie over de aankomende Cirque Mania van 21 tot en met 24 maart vind je hier https://www.korzo.nl/nl/podium/series/cirque-mania

Wat zijn jullie plannen voor de toekomst, doorgaan met Camouflage?

Michael: “Helaas is dit de laatste voorstelling van Camouflage voor dit jaar. Volgend jaar starten we echter een tournee door Nederland en België”.

Onthoud de naam Captain Sugar & the Monkey Puppets maar alvast, want mijn gevoel zegt dat je daar in de toekomst nog veel over zult horen en lezen.

 

Hoofdfoto: Liggend Leon Börgens, daar bovenop Friederieke Kohring, Michael Zandl, naast hem Jóakim Meyvant Kvaran en daarachter Eyrun Ævarsdóttir, foto: PR Camouflage