9 augustus 2023

STEUN DE CROWDFUND VOOR DE NIEUWE CIRCUSWEB-WEBSITE!

HOERA! De crowdfund is op 11 augustus 2023 succesvol afgerond! Lees het hier.

Click here for the English version.
– Klicken Sie hier für die Deutsche Version.
Lees meer én doneer via deze rechtstreekse pagina: ga hier direct naar de crowdfund.

Begin 2023 nam Frens te Kiefte het platform ‘Circusweb.nl’ over. Na ruim twintig jaar is Circusweb nu toe aan een nieuwe website. En die komt er hopelijk ook: daarvoor is de steun van lezers, geïnteresseerden en sympathisanten van ENORM belang. Per heden staat voor dit bijzondere project een crowdfundactie online.

Al ruim twee decennia genieten lezers van gratis informatie op Circusweb. En voor één keer stelt het platform de vraag: help mee door te doneren en geniet daarna van een nieuwe website met nog meer informatie!

Waarom een nieuwe website?
Circusweb wil groeien en het huidige online platform houdt die mogelijkheden sterk tegen.

Circusweb-redacteur Frens te Kiefte vertelt daarover: “in ruim twintig jaar hebben mijn voorgangers Gera de Leeuw en Jan Plug van Circusweb een solide platform gemaakt dat een groot bereik heeft. Dat hebben zij fantastisch gedaan. Het is dan ook niet voor niks dat de website richting de drie miljoen bezoekers gaat…

Maar nu verdient de website een flinke update, omdat deze simpelweg niet meer voldoet aan de moderne maatstaven. Een update moet zorgen dat er beter verteld kan worden over circus in Nederland. Het goedbezochte Circusweb kan nóg betekenisvoller zijn voor circusondernemers, -organisatoren en -makers.

Daarnaast wil ik via Circusweb sterke circusjournalistiek bieden. In tenten, in theaters, op de straat, op festivals en op de Nederlandse circusopleidingen. Van klassiek (zoals: het Wereldkerstcircus Carré) tot modern circus (denk aan: Festival Circolo) en van straattheater (bijvoorbeeld: Deventer Op Stelten) tot een mega-evenement (zoals: Zwarte Cross). Circus is een breed genre. Er gebeurt ontzettend veel en er zijn nog eindeloos veel verhalen te vertellen. In het Nederlands, maar ook in het Duits en Engels op de nieuwe website.

Dat vertellen doet Circusweb middels actualiteiten-berichten. Maar er is zoveel meer mogelijk, wat ontzettend interessant is voor huidige en nieuwe lezers. Denk daarbij onder andere aan: columns door gast-columnisten, meer interviews, meer onderzoeksartikelen, meer recensies en meer fotoreportages. Ik heb het afgelopen halfjaar veel ideeën uitgewerkt, die nu in de startblokken staan. Het genre ‘circus’ verdient een eigen online up-to-date-platform en daar zet ik me voor in.”

De kosten van een nieuwe website
De technische achterkant en de zichtbare voorkant van Circusweb.nl matchen niet meer met de eisen van 2023.

Frens laat weten: “Ikzelf heb ook de nodige ervaring met het bouwen van websites. Maar wat een nieuwe website tamelijk complex maakt, is dat Circusweb.nl een groot archief heeft. Dat moet behouden blijven, omdat dat de website zo relevant maakt. Het overzetten van die content; daar heb ik onvoldoende kennis over.

Verder komt er binnen de nieuwe website onder andere een uitgebreide agendatool, waarbij circussen zichzelf kunnen profileren en waarbij de consument kan zoeken wat er bij hem of haar in de buurt gebeurt. In het geheel gezien: het is een technische uitdaging. Ik wil dat het goed en professioneel gebeurt, om een zo sterk mogelijk hernieuwd platform te lanceren.”

Een nieuwe website inclusief de moderne eisen en een nieuwe huisstijl/vormgeving gaat opgeteld €7000,- kosten. Drie professionals voeren dit werk uit; een logo-ontwerper, een ontwerper die dit vervolgens vertaalt naar een volledige (online) huisstijl en een webdeveloper die de volledige website bouwt.

Waarom een crowdfund?
Lezers genieten al ruim twintig jaar van gratis informatie, waar met heel veel liefde aan gewerkt wordt. Ik wil nu heel graag aan alle lezers en geïnteresseerden vragen: helpt u mee om de nieuwe website te realiseren? Zo zijn we samen van betekenis voor het circusveld en kan de lezer weer jarenlang genieten van een diversiteit aan gratis content!

Hoe werkt de crowdfund?
Doneren kan:

Zonder tegenprestatie
Via ‘Voordekunst’ – het crowdfundplatform voor de creatieve sector – verricht u veilig en vertrouwd een donatie. Dat kan al vanaf €10,- (tot een vrij te kiezen groter bedrag) zonder tegenprestatie.

Mét tegenprestatie
Daarnaast zijn er ook donatiebedragen mét een tegenprestatie. Dat zijn de onderstaande bedragen met de bijhorende tegenprestatie-cadeaus:

€25,- | Kaarten-drieluik
Een collectorsitem! Jan-Willem te Kiefte maakte unieke tekeningen van de clownslegendes Grock, Charlie Rivel en Oleg Popov. Speciaal voor de Circusweb-crowfund zijn deze nu gebundeld op drie losse kaarten.

€50,- | Poster
Een prachtig ontworpen poster op groot formaat! Een unieke posterprent – gemaakt door Jan-Willem en Mathijs te Kiefte – waarbij ‘traditioneel’ en ‘modern’ elkaar ontmoeten. Een waar collectors-item!

€75,- | Kaarten-drieluik + poster
Drie uniek ontworpen kaarten én de prachtig ontworpen poster. Gecreëerd door Jan-Willem en Mathijs te Kiefte.

€100,- | Donateursnaam op de website
De naam van de donateur wordt vermeld op de donateurspagina op de nieuwe website van Circusweb.

€250,- | Voorstelling + rondleiding
Bij de waardevolle donatie van dit bedrag ontvangt u 2 tickets voor Kerstcircus Ahoy 2023 te Rotterdam, inclusief een unieke rondleiding achter de schermen!

€500,- | OF 5 VIP-events OF logo-vermelding
Als dank voor dit fantastische donatiebedrag:

OF: een logovermelding op Circusweb.nl voor de periode van één jaar.

OF: een fantastisch pakket met 10 toegangskaarten, dat het volgende bevat:
– 2 tickets voor Circusstad-gala in mei 2024 te Rotterdam.
– 2 tickets + rondleiding bij Circus-Theater Roncalli (in een stad in Duitsland naar keuze)
– 2 tickets voor een verzorgde middag/avond bij de winterproductie van Circus Zanzara in Amsterdam.
– 2 tickets voor de voorstelling ‘MUSE’ van het Canadese circusgezelschap Flip Fabrique, dat één exclusieve voorstelling in De Tamboer in Hoogeveen speelt.
– 2 tickets voor een voorstelling van het Circusfestival in Stadsschouwburg Utrecht.

Lees meer én doneer via deze pagina.

ONTZETTEND BEDANKT VOOR UW STEUN!