Een van de succesvolste Kringen van de Circusvrienden is wel die in Noordwijk. Met altijd interessante sprekers, een levendige boeken- en hebbedingenbeurs, een interessante verloting met begerenswaardige prijzen, kortom, een feest om te bezoeken voor jong en oud. Dit keer was er o.a. een presentatie van Sint in de Piste in Sint Niklaas in België door Marc Boon. 

 

NapPas

Marc Boon, die borg staat voor het concept, het scenario en de regie van Sint in de Piste is een man met een duidelijke passie. Als die aan het vertellen slaat ga je echt met je oren klapperen. Sint in de Piste is niet zomaar een circus waar toevallig een Sint bij aanwezig is. En Sint Niklaas neemt geen halve maatregelen om zichzelf waar te maken als Stad van de Sint. Zeker niet nu ze dit jaar het 800 jarig jubileum vieren als stad wordt er extra uitgepakt. 

Stunten 

Natuurlijk kun je het beste de aandacht op een circus vestigen als je een spectaculaire stunt kunt uithalen. Marc Boon heeft een mooi verhaal bedacht, er moet een foto voor de sint worden gemaakt van alle aanwezigen op de markt. Een bijna onmogelijke opgave  waarvoor de Pieten hoog de lucht in (64m)moeten. De bekende hoog in de lucht artiesten Geschwister Weisheit staan al 110 jaar garant voor de mooiste stunts hoog in de lucht en die worden ingeschakeld om de bewuste foto te gaan maken. Alleen al hiervoor zou het de moeite zijn om naar Sint Niklaas af te reizen. 

Stad van de Sint
Wie echt een fan is van de Sint en volop wil genieten van die periode, kan het beste vanaf 12 november verkassen naar Sint Niklaas, de Stad van de Sint. De Sint wordt verwelkomd met een groot feest en hij zal daar blijven tot zijn verjaardag.
Op de Grote Markt is van alles te vinden, een spectaculair speelplein, knutsel, crea, toneel, muziek, beeldscherm, ponyritjes, springkastelen, kermisattracties, smulkramen, een schminkstand en nog veel meer.
En natuurlijk is er een echt Pietenorkest met de naam The Peatles. Dit jaar doet men zelfs een gooi naar het Wereldrecord Sinterklaasliedjes zingen. Je kunt je er nu al voor inschrijven. In Sint Niklaas is dus het huis van de Sint waar de Sint tot zijn verjaardag logeert.

Sint in de Piste
Vanaf 18 november is er dus ook een heus Sinterklaascircus, waar Sint een echte hoofdrol speelt. Dit circus streeft naar de hoogste perfectie qua presentatie, artiestensamenstelling, een live orkest van de bovenste plank en zeker 50 zwarte pieten, die in België na een kleine discussie gewoon weer lekker zwart zijn. Sint in de Piste 2017 brengt circusacts op wereldniveau : acrobaten in de lucht, fraaie gouden standbeelden, een razendsnelle jongleur, té gekke stuntclowns, paarden, kamelen, lama’s en dansende koeien. Beleef dit jaar dé absolute spanning en sensatie met de adembenemende sprongen op een Rad des Doods en de exclusieve freestyle-trucs van snelle motoren. Dankzij een slim management aanpak is een deal gemaakt met Emmanuel Horwood van Cirque festival de Namur en Wintercircus Apeldoorn. Omdat de artiesten een behoorlijke tijd kunnen werken zijn de contracten ook voordeliger. 

Snelle voorverkoop 
Wie de show wil bijwonen voor de prijs van slecht 10 euro pp, moet snel zijn want sinds de voorverkopen zijn al 14:000 kaartjes verkocht en dan zijn de uitkopen van de bedrijven nog niet meegerekend. 
Voor die 10 euro krijgen de kinderen na afloop ook nog eens een zakje met een verrassing mee. In totaal rekent men dit jaar op de verkoop van 27:000 zitplaatsen. Daarmee is het niet alleen het grootste Sint evenement in België, maar ook de meest succesvolle circusproductie van dit land. Jammer genoeg zegt dit ook iets over de verkoop van andere circusvoorstellingen het hele jaar door.

Webcam 
Voor circusliefhebbers is er nog een extraatje, naast de bekende camera op de Grote Markt hangen er nu 3 camera’s, waar o.a. eentje gericht is op backstage, en dat is natuurlijk interessant. Vanaf 16 november kun je kijken naar de gebeurtenissen in Sint Niklaas via deze webcams.

Circustent wordt niet afgebroken voor markt
In de tijd dat werd gewerkt met het Nederlandse circus Herman Renz, werd de tent speciaal voor de markt afgebroken en een dag laten weer opgebouwd. Met de huidige enorme circustent is dit echter niet mogelijk, dat zou dagen extra kosten om weer op te bouwen. Daarom heeft men besloten de aanwezigheid van de tent te compenseren met extra leuke acties, er worden vrijkaartjes uitgedeeld, er is allerlei lekkers, kortom, er komen allemaal pluspunten om die markt met wat minder ruimte toch te gaan bezoeken en het de marktkooplui naar de zin te maken. De circustent van 45 meter rond wordt rondom geheel met betonblokken vastgezet, er mag op dit marktplein geen pinnetje de grond in. Er onder bevindt zich een grote parkeergarage. 

Rondleiding 

SINT IN DE PISTE is uitgegroeid tot één van de grootste circusfestivals in Europa. Achter de voorstelling die het publiek ziet gaat een bijzonder leven schuil: op 8.000 m2 leeft een reizende stad met meer dan 100 inwoners uit alle hoeken van de wereld. Tijdens een EXCLUSIEVE NOCTURNE-RONDLEIDING maak je kennis met het magische leven in en rondom een indrukwekkende circustent. Een unieke kans waar al veel belangstelling voor is, er is al een 4e rondleiding georganiseerd op deze dag. 
De rondleiding vanaf 12 jaar vindt plaats op woensdag 22 november van 20:00 tot 21:30 en is te reserveren via Marc Boon info@marcboon.be
Een rondleiding is GRATIS en duurt 90 minuten. Maximaal 25 deelnemers per sessie. Vooraf inschrijven is verplicht: info@marcboon.be

http://www.stadvandesint.be

Circusweb krijgt speciaal voor dit avontuur een verslaggever ter plaatse die dagelijks een verslag zal maken van zijn avonturen tussen de 100 artiesten.