Uncategorized
25 november 2022

Zoeken naar het boek bij het Sinterklaascircus

Inmiddels is het Sinterklaascircus in Helmond een echte traditie aan het worden. Een productie van Robert Ronday samen met Sandor Donnert’s Magical World of Circus. Het circus start met twee zwarte pieten (Kevin Briers en Pascal “Elvis” van der Voort) die het boek van Sinterklaas kwijt zijn.

tekst en foto’s Martijn Hendrikx

Hiermee start de zoektocht naar het boek waar in de tussentijd diverse artiesten voorbij komen. Allereerst met het duo Lagroni met de komische cascades. Francesco Fratellini komt met diverse reprises in het programma terug. Van glazenwasser tot aan fakir maar ook een bijzonder jonglagenummer op de eenwieler.


Net als in het kasteel van de Sint heeft ook de circustent een prachtige kroonluchter, hierin vertoon Sarah Florees haar kunsten. Kevin komt binnen op een fiets met toeters waarmee hij de Sint verwelkomt in de circustent door enkele bekende sinterklaasmelodieën te spelen. De Sint neemt na een ronde door de piste plaats op een troon aan de pisterand en wacht hier tot het boek teruggevonden is.

Nicolas Lagroni laat ondertussen een bouncing-ball jonglage zien. Dit jonge talent heeft nu al een ruim scala aan tricks die hij vertoont. Ook dieren ontbreken niet in het programma. Patrick Harrison komt met zijn vrolijke hotdogs de piste in. Jongleren komt in allerlei soorten in het programma terug, met de handen maar ook met de voeten. Miss Irena presenteert een voetjonglage act.

Kevin wil voordat hij verder zoekt naar het boek nog even sporten. Het wordt wel een bijzondere tak van sport, hij wurmt zich namelijk in een grote ballon waarmee hij diverse komische capriolen uit haalt.
Als Kevin daarna terug komt gaat hij pepernoten koken maar uiteindelijk gaat dit niet helemaal goed. Hij tovert hiermee wel iets anders tevoorschijn, het boek van sinterklaas! Nu het boek terecht is, is het tijd voor de laatste en meteen één van de meest spectaculaire acts namelijk de Skating Donnerts.

Een groot aantal tricks komen hier in hoog tempo voorbij. Na de finale kunnen alle kinderen nog op de foto met Sinterklaas.