ALKMAAR – Wil je voor een prikkie een mooie circusvoorstelling meemaken, trek dan je winterjas met bijbehorende accessoires aan en ga naar Alkmaar. Aankomende vrijdag vinden tijdens de voorstelling van 19.00 uur de laatste opname plaats voor de nieuwe televisieserie Circus Noël. Er worden tijdens deze normale circusvoorstelling vooral opname gemaakt van het publiek. Wie vrijdag in winterkleding (dikke jas, sjaal, muts) naar het circus komt, mag de show bijwonen voor slechts 5,00 per persoon. Deze kaarten zijn vrijdag vanaf 18.00 uur verkrijgbaar aan de circuskassa op vertoon van winteroutfit. Locatie: Olympiaweg te Alkmaar. Je moet het natuurlijk wel leuk vinden om op tv te komen! Komende winter wordt de serie uitgezonden. Het verhaal gaat als volgt:

De Braziliaanse Victor (12) woont in Nederland zonder een geldige verblijfsvergunning, samen met zijn hardwerkende moeder. Zijn leven verandert volledig wanneer een circus zijn tent opzet in zijn woonplaats in de aanloop naar een grote kerstshow op kerstavond. Victor raakt bevriend met Tonie (12), de zoon van de circusdirecteur en samen met zijn klasgenootje Karo (12), ontdekt hij zijn talent: koorddansen.Tonie, van wie verwacht wordt dat hij zijn vader opvolgt als koorddanser, deelt een geheim met zijn nieuwe vrienden: hij is bang voor hoogtes. Wanneer door speling van het lot de hoofdact van het circus in het ziekenhuis belandt, zullen de kinderen op alles moeten zetten om de Kerstshow te redden.

In 20 afleveringen van 10 minuten raken drie jonge hoofdpersonen Victor, Tonie en Karo verzeild in de veelkleurige wereld van Kerstcircus Circus Noël, met alle geheimen, avonturen en spanningen die daarbij horen. Op humoristische wijze speelt de serie met serieuzere thema’s als vriendschap, (onconventionele) familie en buitenstaander zijn.

De serie is geschreven door Karen van Holst Pellekaan en Anjali Taneja en wordt geregisseerd door Dennis Bots. Circus Noël wordt eind 2017 in de aanloop naar Kerstmis uitgezonden door Zapp.