Van onze Belgische redactie, tekst en foto’s: Brian Pijpels

Op zondag 29 september trokken wij naar de gemeente Grimbergen waar het Wiener Circus hun tenten had opgeslagen. Eenmaal aangekomen aan de circustent was er al veel volk aanwezig om de namiddag voorstelling bij te wonen.

De opening van de voorstelling was meteen een schot in de roos. We werden mee genomen naar het wilde westen waar kranten in stukken werden geslagen met zwepen. En waar bijlen en messen werden gesmeten naar een dame die aan een plank stond dit zorgde voor bange blikken bij het publiek.

Joshua en Lowel Chaves trakteerde ons op een geweldig en zeer uniek evenwicht nummer. deze 2 jonge artiesten lieten ons genieten van hun kracht het leek bij hun zeer simpel om handstand te doen. Tijdens deze nummer zie je zeer goed dat de 2 broers enorm op elkaar zijn ingespeeld.

Ricky Cannone Directeur van het circus trakteerde ons op een geweldige lasernummer. Dit was echt met open mond toe kijken wat een kunsten je met een laser allemaal wel niet kan brengen.

Het Wiener circus staat er om bekend voor hun humor en dat was zeer goed aanwezig tijdens deze voorstelling. Wij denken maar aan het nummer bijtje bijtje echt super gebracht tranen werden er gelachen in het publiek. En ja hoor droog kon je het bij deze nummer niet houden de clowns zorgden dat ook het publiek werd afgekoeld.

Een circus zonder dieren dat is geen circus en dat weet het Wiener circus maar al te goed. Wij werden mee genomen in de wonderlijke wereld van de Disney film de Leeuwenkoning. De hondjes waren verkleed in leeuwenpakjes en dit werd enorm gesmaakt bij het publiek. De kinderen straalden bij dit nummer zo zie je maar dieren in een circus is altijd fijn.

Joshua nam ons mee naar het wonderlijke en warme Spanje met zijn geweldige jongleer nummer. Deze jonge artiest jongleerde met balletjes of het niets was echt een plezier om naar te kijken. Je ziet aan deze artiest dat hij leeft als hij in de piste staat en dat straalt hij ook over op het publiek .

Toen was het weer tijd voor de grote finale van het Wiener circus. Al de artiesten kwamen de piste in met mooie ballonnen die ze in het publiek gooiden. De familie Wiener werd bedankt door het publiek met een minuten lang applaus .

Het Wiener circus is een echte aanrader voor Jong en oud.

Hoofdfoto: Persdienst Wiener circus