17 maart 2019

Wiener Circus 2020

België : Het Wiener Circus werd opgericht door Ulrich Malter samen met zijn vrouw Irene Aspeslag in 1965. Tot op vandaag wordt nog steeds gereisd onder dezelfde naam; daarmee is het meteen ook het oudste actieve circus van België. De leiding is in handen van Ricky Cannone.

Programma 2020

Trio Chaves – Hondenrevue

Mister Slinky

Metal Fire – Fakirs

Miss Kimberly – Halve maan

Los Claudios – Klassieke clownsentrée

Duo Teelker – Areal cradle

It’s Magic – Illusies

Pauze

The Wiener Westerns – Lasso’s en meswerpen

Joshua Ukmar – Tempojongleur

Lowell Ukmar – Rola rola

Mister Teelker – Cloudswing

The Laserman – Lasershow

Claudio en Polleke – Muzikale en komische intermezzo’s

Korte geschiedenis van het Wiener Circus.

Ulrich Malter is de oprichter van Wiener circus, komt uit de circusfamilie Malter. In 1954 kwamen Gottfried en Anna Malter vanuit Duitsland naar België met hun acht kinderen. Ze werkten aanvankelijk bij grote Vlaamse circussen als Libot-Simon, Semay en Broadway. Vanaf 1960 startte de familie met een eigen onderneming, Tiroler Circus, dat een grote menagerie herbergde. Tegen het eind van de jaren ’60 reisden ze met een tweemast tent en een vijftiental wagens waaronder kooiwagens met beren, leeuwen, chimpansees en een olifant.

Alle kinderen van Gottfried en Anna werkten mee in het Tiroler Circus. Ulrich werd bekend als dresseur en was de eerste van zijn broers en zussen die op eigen benen ging staan. In 1965 begon hij met het Wiener Circus, samen met zijn vrouw Irene Aspeslag.

Zij werkten veel met dieren, ook wilde dieren zoals leeuwen, beren en olifanten, maar kwamen daar de laatste jaren van terug. Tot op vandaag wordt nog steeds gereisd onder dezelfde naam. Wiener Circus is een vaste waarde in Vlaanderen en staat bekend als een gezellig circus dat bouwt op een lange traditie. De leiding is in handen van Ricky Cannone, door Ulrich en Irene als een eigen zoon beschouwd.

Bronnen Circuscentrum (B) en Leonardo de Vos van het Wiener Circus.