13 april 2021

Wereld Circus Dag wordt gevierd!

Zaterdag 17 april is het Wereld Circus Dag. Overal ter wereld vinden er speciale circusactiviteiten plaats. Diverse leden Circuspunt – het platform voor het Nederlandse circusveld – organiseren ook activiteiten. Zo zijn er open dagen (op inschrijving) bij jeugdcircussen en delen circussen plannen voor de komende producties en tournees. Ook worden op social media onder de hashtag #wereldcircusdag volop onthullingen en verrassingen online gezet. Het Nederlandse circusveld ziet de toekomst positief tegemoet en kijkt uit naar het moment dat er weer publiek kan komen kijken.

Circus als cultuurvorm leeft in Nederland. Het enorme succes van de voorstellingen die in het lockdown-interbellum gegeven zijn, gaf al aan hoezeer het publiek hunkert naar kwalitatief goed circusvermaak. Een bezoek aan een kerst- of wintercircus is een van de populairste gezinsuitjes rond de feestdagen, moderne circusgezelschappen schieten als paddenstoelen uit de grond, jaarlijks is er een overvloed aan internationale circusproducties te beleven op Nederlandse circus- en straattheaterfestivals én diverse circussen zien al jaren stijgende bezoekersaantallen.

Activiteiten overzicht
Op www.circuspunt.nl/wereldcircusdag staat een compleet overzicht van activiteiten in ons land én een link naar het overzicht van alle internationale (online) activiteiten. In 2010 riep Prinses Stéphanie van Monaco, ere-president van de Wereld Circus Federatie, op tot het vieren van de eerste Wereld Circus Dag. Sindsdien wordt deze dag jaarlijks op de derde zaterdag van april over de hele wereld gevierd.

Circusweb publiceert het nieuws van Circuspunt, het platform voor het (verenigde) Nederlandse circusveld. Het platform ondersteunt en stimuleert de algehele artistieke en zakelijke ontwikkeling van en in de sector.