Circuspunt ziet Wereld Circus Dag, zaterdag 17 april, als dé gelegenheid om te laten zien dat het circus leeft en bruist als nooit te voren. Een kans om positieve aandacht te genereren voor onze circuskunsten. Samen kunnen wij de media en het internet overspoelen met een giga dosis circus. 

HOE DAN?!

Heb jij een onthulling van een evenement, een nieuwe productie? Heb jij als jeugdcircus een open dag om nieuwe leden te werven? Of ben jij een student of professionele artiest en wil jij iets van jezelf laten zien? Organiseer je een livestream of ga je op je webpagina een video streamen? Andere (online) verrassingen en/of mooie herinneringen? Kom maar op!

Op zaterdag 17 april bundelen we al onze creatieve uitspattingen samen om heel Nederland een dosis vitamine C van Circus te geven. Dus doe mee (let uiteraard op de geldende Corona-maatregelen)!

MEEDOEN IS MAKKELIJK

Stuur uiterlijk 12 april de informatie van jouw (online) activiteit in. We bundelen alle filmpjes, data en tijden van open dagen op één webpagina van Circuspunt.nl en zorgen dat de nationale pers op de hoogte is van Wereld Circus Dag én deze online Wereld Circus Dag Agenda. De pagina verschijnt dinsdag 13 april online zodat bezoekers de tijd hebben om zich in te schrijven voor open dagen/trainingen van jeugdcircussen.

Je kan op je eigen website een pagina aanmaken waarop je een video gaat streamen, zo kan je ruim van tevoren als de juiste URL aanleveren voor onze agenda.

Is het streamen e.d. allemaal te technisch? Geen probleem! Uiteraard kan je ook gewoon de social media via je eigen accounts overspoelen met (bewegende) beelden van activiteiten, vooruitblikken of herinneringen. Voorzie deze alsjeblieft van de hashtags: #circuspunt #wereldcircusdag en uiteraard ook #worldcircusday, dan kunnen we internationaal laten zien waartoe we in staat zijn. Iets dat al onze circuspunters kunnen doen, toch?!

Hoewel we nog steeds in een niet zo vrolijke situatie zitten, willen we jullie vragen om de positieve kracht van het circus in al zijn breedheid uit te stralen.

LEUKE IDEEËN

★ Buitenlucht training voor jeugdcircussen. Nieuwe leden werven. Stuur een persbericht naar je regionale krant!

★ Onthullingen doen m.b.t. het komende seizoen of je eerstvolgende productie.

★ Als je zaterdag 17 april als jeugdcircus al gewoon les geeft. Een vrolijke foto maken voor social media met de hashtags die we eerder noemden.

★ Een mooie videotrailer of videoportfolio van je werk online delen.

★ Een “Fijne Wereld Circus Dag!”-video opnemen en delen op social media met de hashtags.

★ Geef een verrassingsoptreden in een lege etalage.

Op deze manier denken we meer dan alleen onze eigen achterban en collega-circuspunters te bereiken en om heel Nederland te laten zien, dat de circuskunst in al haar facetten leeft als nooit tevoren.

WAAR WACHT JE NOG OP?

Stuur je agendapunten (beschrijving in 1 zin, tijd, locatie, website URL voor meer info), videolinks of weblinks naar webpagina’s waar onthullingen gedaan gaan worden vóór 12 april naar: Mirte Droogers – mirte.droogers@circuspunt.nl o.v.v. Wereld Circus Dag.

Circusweb publiceert het nieuws van Circuspunt, het platform voor het (verenigde) Nederlandse circusveld. Het platform ondersteunt en stimuleert de algehele artistieke en zakelijke ontwikkeling van en in de sector.
Bol.comBol.com AlgemeenBol.com Algemeen