foto’s Annemieke van der Togt

Trapeze is een scherpe en inventieve komedie over twee trapezewerkers die in de nok van het circus klaar staan om te springen. Wanneer de avond anders blijkt te verlopen dan ze verwacht hadden, ontstaat er twijfel over of ze elkaar wel blind kunnen vertrouwen.

Dit uit zich niet alleen in hun verschillende opvattingen over de circustraditie, maar ook in hun persoonlijke ambities die toch verder uit elkaar liggen dan ze dachten. Als een van de twee gaandeweg het gevoel krijgt dat de ander hem laat vallen, neemt hij een even rigoureus als dramatisch besluit…

Nerveuze trapezewerkers
Na de successhow Een man een man komen schrijvers Roel Bloemen en Kees Prins met een nieuwe komische voorstelling. In Trapeze klim je naar de nok van de circustent en daar kom je twee nerveuze trapezewerkers (Bas Hoeflaak en Peter Blok) tegen. Wanneer ze klaar staan om te springen, verandert ineens de hele avond. En dat zorgt voor de nodige twijfel. Kunnen ze elkaar wel blind vertrouwen dat de een de ander niet laat vallen?

Traditie en ambitie

De mannen raken aan de praat: over wat circus voor hen betekent, over traditie en over hun eigen ambities. Hun ideeën en toekomstplannen blijken onverwacht verder uit elkaar te liggen dan ze hadden verwacht. Hoe spring je dan uiteindelijk uit die nok naar beneden? Daar moeten de mannen uiteindelijk toch een besluit over nemen.