24 augustus 2016

Theaterfestival Antwerpen boordevol circus


ANTWERPEN – Het Theaterfestival, dat jaarlijks de beste theaterproducties van het afgelopen seizoen selecteert, bevat in de komende editie (25 augustus tot 4 september 2016) maar liefst twee circusvoorstellingen: ‘ANECKXANDER’ van Alexander Vantournhout & Bauke Lievens en ‘Fidelis Fortibus’ van Circus Ronaldo. Het TheaterFestival luidt de belofte in van een vers cultureel seizoen en zet 11 dagen lang een grote spot op het mooiste wat het Belgische theaterland biedt. Daarin opvallen meer circusactiviteiten, zoals de voorstelling van Circus Ronaldo. Voorstellingen, verdieping en debat dagen publiek en professional uit tot gesprek.

Een professionele jury selecteert voor het TheaterFestival een jaar lang de meest belangwekkende en toonaangevende voorstellingen van het afgelopen seizoen. In 2016 bestaat die uit Wouter Hillaert, Liv Laveyne, Marijn Lems, Johan Thielemans, Samme Raeymaekers, Pieter ’t Jonck, Els Van Steenberghe en Karel Vanhaesebrouck.

Ook het aanstormend theatertalent van Circuit X eist zijn plek op. Voor 6 jonge makers is het festival het startschot van een tournee.

Het TheaterFestival vangt aan met feestelijke en kritische toespraken: de State of the Union uitgesproken door een kunstenaar met renommee, de State of the Youth laat jong tegengeluid horen en vanaf 2016 ook internationaal perspectief met de State of the Other.

Traditiegetrouw reikt de Minister voor Cultuur de Vlaamse Cultuurprijs voor de Podiumkunsten uit. Nieuw dit jaar is de uitreiking van de Taalunie Toneelschrijfprijs alsook een uitdagende ideeënpresentatie voor de Roel Verniersprijs.

zie http://www.theaterfestival.be/voorstellingen/