Meppel – Circus Ronaldo komt naar Meppel. Op donderdag 5, vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober is de poëtische voorstelling ‘Fidelus Fortibus’ te zien in een bijzondere tent op het sportterrein achter Schouwburg Ogterop.

In september 2014 sloeg Circus Ronaldo voor het eerst de circustent op in Meppel. Drie avonden lang een volledig uitverkocht huis met razendenthousiaste bezoekers. Wybrich Kaastra, directeur van Ogterop was ook laaiend enthousiast over deze voorstelling en haalt Circus Ronaldo nu, in het 150-jarig jubileumseizoen van Ogterop, opnieuw naar Meppel.

In ‘Fidelis Fortibus’ betreedt het publiek een circustent waar alle artiesten overleden zijn. Alleen de clown is overgebleven en hij weigert te vertrekken. Door de krachtige illusies van clown Danny Ronaldo komen de overleden circusgenoten tot leven. Het publiek wordt meegenomen in zijn verbeelding en ziet hoe het circus ooit was, hoe hij het circus in zijn eentje springlevend houdt. The show must go on. ‘Fidelis Fortibus’ is een poëtische solo gemaakt en gespeeld door Danny Ronaldo. Het thema is de trouw en de bijna absurde verbondenheid die de oude circusfamilies zo’n mystieke melancholie geven.

Ogterop 150 jaar

In mei 2018 bestaat Schouwburg Ogterop 150 jaar. En dat viert Ogterop een heel seizoen lang. Iedere maand is er wel een bijzondere jubileumactiviteit. Van groots spektakel tot klein en ontroerend. Voor jong en oud. Om te vieren dat Ogterop al 150 jaar springlevend is.

Kaarten zijn te verkrijgen via www.schouwburgogterop.nl.