Het zal u niet zijn ontgaan, de Club van Circusvrienden bestaat dit jaar 70 jaar, daar wordt het hele jaar op veel verschillende manieren aandacht aan besteed. Dit weekend was wel een van de hoogte punten, tijdens het jubileum weekend waren er tal van activiteiten, waaronder een Symposium.

Is er nog toekomst voor het klassieke circus & keren roofdieren terug in de piste ?

Symposium Club van Circus Vrienden Dick H Vrieling Circusweb
Voorzitter van het Symposium met de microfoon Dick H. Vrieling

Is er nog toekomst voor het klassieke circus & keren roofdieren terug in de piste? Dit waren de basis vragen / stellingen voor het Symposium. Gastsprekers uitgenodigd voor het symposium waren o.a. Henk van der Meijden van het Wereld kerstcircus, Alexander Sijm van impresariaat Sijm, Jan-Willem de Gooijer dierenarts met circusdieren ervaring, René Peters lid van de tweede kamer voor het CDA en Jean Arnoud circusproducent uit Frankrijk. Voorzitter van het Symposium “De toekomst van het Circus” was Dick H. Vrieling die tevens auteur is van een aantal circusboeken.

Bernhard Paul van het Duitse circus Roncalli schitterde door afwezigheid, maar het aantal circusvrienden was enorm. Een inhoudelijk verslag van het symposium en meer over de andere feestelijkheden leest u binnenkort op Circusweb.

Alex Sijm en Henk van der Meijden op Circusweb
Een unieke groep mensen moeten natuurlijk vereeuwigd worden.

De afsluitende feestelijkheden die nog volgen in verband met het jubileum jaar zijn:

21 december bezoek aan circus Sijm in Hoorn.

4 januari 2020 afsluiting jubileumjaar bij het 35e Wereld Kerstcircus in  theater Carré.

Met dank voor de foto’s aan; Leendert Bedijn