Deze week verschijnt het rijk geïllustreerde septembernummer van Circusmagazine De Piste. Daarin onder meer aandacht voor de voorstellingen van de zomercircussen Fantâsia, Harlekino en The Magical World of Circus, die in een stevig tempo en vaak onder hoge temperaturen langs campings en vakantieparken reisden. Zij boden vooral veel jong talent. Inmiddels is ook het Magic Circus op tournee gegaan, met hun verrassend actuele show Proto. Recensies van deze circussen en van het Spaanse circus Las Vegas wisselen zich af met interessante historische bijdragen.

Zo komt ditmaal Circus van Bever aan bod in de serie over circussen in en direct na de Tweede Wereldoorlog. In die periode boekte Van Bever ook zijn grootste succes ooit. Het noteerde in Nijmegen een voor Nederland uniek circusrecord: in 1945 had men liefst 113 speeldagen en alle voorstelling waren uitverkocht! Ook het Belgische circus Tondeurs boekte met name in de tweede helft van de vijftiger jaren de nodige successen, specifiek als de volkszanger Bobbejaan Schoepen zijn naam tijdelijk aan dit circus verbindt.

En dan is er nog het boeiende artikel over de Italiaanse kunstrijder Gaetano Ciniselli, voor wie Rusland zijn tweede vaderland werd. In 1845 trad hij voor het eerst in St. Petersburg op. Sinds dat moment stapelden de successen zich voor hem op, artistiek en zakelijk. In 1877 liet hij er het eerste stenen circusgebouw van Rusland neerzetten, dat sinds de grote renovatie van 2014/2015 weer als een parel schittert. De Russische fotografe Elena Blednykh maakte er prachtige opnamen.

Verder in dit nummer een interview met de bekende circusfotograaf Rob van Houdt en een interview met  het jonge circustalent Pascalle Poelman, een veelzijdig luchtacrobate. Naast de rubrieken Vreemde Beestenboel en CircusNieuws staat er ook extra informatie over het Festival Circolo èn het Musikantenmuseum in Alsenborn.

Septembernummer van Circusmagazine De Piste

Nieuwsgierig geworden? Vraag dan een proefexemplaar aan of neem direct een abonnement via freddel@ziggo.nl

Bol.comBol.com AlgemeenBol.com Algemeen