Septembernummer Circusmagazine De Piste uit!

Komende dagen arriveert het nieuwe septembernummer van Circusmagazine De Piste bij zijn abonnees. Daarin onder meer recensies van de Zomercircussen, die ditmaal uitstekende zaken deden. The Magical World of Circus, Fantâsia, Harlekino en Salto, alle konden op de vaak overvolle campings en vakantieparken dagelijks honderden bezoekers begroeten. Zij genoten van het gebodene, en maakten soms voor het eerst met een circus kennis. Over publieke belangstelling had ook het nieuwe circus van Genis Matabosch – Circ de Nits – niet te klagen. Op twee droomlocaties in Catalonië presenteerde hij afgelopen maand onder die naam een prachtig openluchtcircus met een aantal topartiesten. Inmiddels is ook het  Circus in de Zorg op tournee, daarvan is eveneens een recensie in dit nummer terug te vinden. En van het Duitse circus Bossle, dat weer in ons land reist, een informatief achtergrondverhaal.

In Frankrijk streden deze zomer grote en kleine shows – ook reizende poppenkasten en stuntshows – massaal om de gunst van het publiek, met name in badplaatsen en op campings. Mike Leegwater zag onder meer het grote Cirque Nicolas Zavatta en Cirque Star aan de Atlantische kust en doet daar verslag van.

Uiteraard in deze Piste een vervolg van de Boltini-belevenissen van Dick H. Vrieling. Deze keer staat hij stil bij onder andere de modereportage die het glossy maandblad Avenue door de beroemde fotografen Paul Huf en Boudewijn Neuteboom bij circus Toni Boltini liet maken, en bij orkestleider Frans Seuren. Meer historie wordt geboden door de bijdrage van Jan Bark over circus Hoepla.

Onder de titel Gerd Siemoneit-Barum: een grote circuslegende publiceert De Piste  een uitgebreid eerbetoon aan misschien wel de beste pleitbezorger van de moderne roofdierendressuur na de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast nog een boeiend interview met de directieleden van het Amsterdamse Circusbende Festival: Chiva Bons en Do Verschragen.

Met een vooraankondiging van Festival Circolo, het grootste evenement voor nieuw circus in Nederland, en de rubrieken Vreemde Beestenboel en CircusNieuws sluit dit rijk geïllustreerde septembernummer af.

Nieuwsgierig geworden? Vraag dan een proefnummer aan of neem direct een abonnement via freddel@ziggo.nl