16 maart 2019

Super Circus Charles Knie in Première

Duitsland – 15 maart ging Circus Charles Knie van directeur Sascha Melnjak in de thuisstad Einbeck in première.

Een van de laatste grote klassieke circussen in Duitsland, blijft trouw aan de traditie met dieren, maar slaat tegelijkertijd ook nieuwe wegen in naar het circus van de toekomst. Daardoor ontstaat een programma van tegenstellingen tussen gedurfde acrobatiek, poëzie, humor en dierennummers. Een mix van alle facetten van het circus in een adembenemende omgeving.

Ster van de show is Alexander Lacey, met zijn grote gemixte roofdierennummer, Leeuwen en tijgers samen in een humane dresseur. Alexander Lacey was eerder maar liefst zes jaar bij het grootste circus ter wereld, Barnum en Baily in Amerika te zien. Zeker zo mooi zijn de paarden, de hogeschool en exoten van Marek Jama, beiden zijn winnaars van het circusfestival in Monte Carlo.

De humor in het programma is in handen van clown Gino en buikspreker Kenneth Huesca. Het betere stuntwerk op het rad des doods wordt uitgevoerd door het duo Vanegas en in de “splitting motorglobe” van het  Diorio’s Team zien we maar liefst 5 motorrijders hun leven wagen. Snelle rolschaatsacrobatiek uit Italië het van Duo Medini en in de lucht en aan de Chinese paal zien we Duo Romance. De Tsjechische voetjongleur Jan Navratil is met zijn voetantipode een van de klassieke onderdelen in de show.

De show wordt compleet gemaakt met een groot ballet en orkest en hiermee bewijst circus Charles Knie tot de toppers van Duitsland te horen.

© Super Circus Charles Knie