14 september 2017

Sterk programma Circus Freiwald

Afbeeldingsresultaat voor roland smuldersDe bekende Circus en Society fotograaf Roland Smulders bezocht onlangs Circus Freiwald en was werkelijk onder de indruk van het programma. Hij stuurde Circusweb foto’s en een bescheiden recensie. Het blijkt dat ook zonder de olifant en zebra’s een interessant circusprogramma dat de moeite waard is om bezocht te worden. 

tekst en foto’s Roland Smulders

Het eerlijke Circus Freiwald heeft ook dit jaar een zeer interessant programma. Ik bezocht de voorstelling op de familiedag waarop alle plaatsen in de tent bijna bezet waren en waardoor er al meteen een goede sfeer hing in de circustent. Men vraagt op zo’n dag slechts een klein bedrag voor een sterke voorstelling.

Begonnen werd met een drievoudige hogeschool die in grote Europese zaken geen slecht figuur zou slaan. De vrijheids dressuur van zes pony’s was vooral voor de jonge toeschouwers erg leuk, maar daar wordt nog hard aan gewekt volgens de charmante spreekstalmeester.

Een van de dochters Jennifer Freiwald heeft veel talenten en bracht een mooi nummer op het strakke koord met enkele spannende momenten, een zeer romantisch nummer aan het verticale koord hoog in de nok dat begon en eindigde op een prachtig gebouwde schimmel en ook nog een sexy hoelahoep act.

Gelukkig waren er ook dit jaar weer veel dierennummers waarin o.a. kamelen,Spaanse stieren, ganzen en zelfs varkens te zien waren. De zoon van de familie Jeffrey presenteerde niet alleen heel vakkundig en rustig de vier stieren, maar bleek ook nog eens een bijzondere clown te zijn waar het publiek van een kleine achthonderd man echt keihard om moest lachen.

Het was een heerlijke ouderwetse circusmiddag met goed geluid en een moderne grootse lichtinstallatie waarbij ook een rookmachine mooie romantische effecten gaf. Hoe de familie Freiwald het klaarspeelt om met een betrekkelijk klein aantal artiesten zo’n boeiende voorstelling  te verkopen is mij een raadsel. Ik hoop dat deze hardwerkende familie nog veel jaren in Nederland blijft reizen en dat het verwende Nederlandse publiek inziet hoe belangrijk het o.a. voor kinderen is om zeker eens per jaar een goed circus te zien.

www.circusfreiwald.nl