Gezien door Vincent Wols om Maandag 21:29Tekst Vincent Wols

 MEPPEL – De circustransporten van Circus Renz International reden enkele avonden geleden – na de afbraak in Schiedam – naar Meppel… Èn het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan, en zo kon ik het toch niet laten om even langs de Schiedamse Maasboulevard te gaan…

In het park aan de Maasboulevard (pal aan de Waterweg) stond het blauw-geel kleurige geheel van een lange circustraditie, Circus Renz International. De kleurige staltenten en de chapitautent van Circus Renz International vielen op tussen de kleurende herfstbladeren, de kamelen en de runderen liepen er lekker over groen en wijds grasgebied. Maandagavond werd het circusdorp afgebouwd en overgereden naar Meppel. Schiedam is nog één van die gemeenten waar een mooie standplaats voor circussen is. En! Er gebeurde heel wat om en rond de circuspiste in Schiedam…

Een aantal circustrailers krijgen een opknapbeurt, zodat de vrolijke kleuren weer fris stralen. Èn er is nog meer nieuws!
Er is met veel enthousiasme en passie aan gewerkt: De vernieuwde website van Circus Renz International is te bezoeken via www.circusrenzinternationa.com Hoewel Circus Renz International een oude circustraditie voorstaat, ontkomt ook dit circus niet aan wat vernieuwingen van de moderne tijd. Het is immers bekend dat veel mensen in de huidige tijd hun informatie van het internet afhalen. Daar reserveren of bestellen zij op voorhand ook vaak hun toegangskaarten. Als onderneming, en dus ook als circus, ontkom je niet aan een goede duidelijke website en een goede facebookpagina. Websites en social media bieden de mogelijkheid om eenvoudig en snel met het publiek te communiceren èn ze vormen snel een goed beeld van je ‘product’, zoals de speelplaatsen, -data en –tijden, alsmede sfeer en de artiesten die te zien zijn in het geval van een circus.

Inmiddels is het tentencomplex opbouwd in Meppel en is daar t/m 18 november te bezoeken. Daarna volgt nog het Sinterklaascircus in Emmen èn tenslotte eindigt het seizoen met het Kerstcircus Maastricht. Vanaf deze week is het voor het eerst mogelijk om op de vernieuwde website van Circus Renz International online toegangskaarten te bestellen voor de komende voorstellingen in Meppel, Emmen en het kerstcircus Maastricht.
Meer informatie over events, zoals sinterklaas- en kerstcircussen vind je op de website van Circusweb: https://circusweb.nl/events/.