Ockhams Razor The belly of the whale

Tekst: Thamar Karst

Midden in de Arena op het schouwburgplein, een grote, ijzeren, halfronde constructie. Deze constructie is van Ockhams Razor, een Brits gezelschap dat zich specialiseert in fysiek theater met unieke materialen. Door circus en theater te combineren, maken ze vermakelijke voorstellingen. Belly of the whale is de eerste outdoorvoorstelling die ze hebben gemaakt.

In Belly of the whale gaan de drie acrobaten de constructie te lijf. Als surfers manipuleren ze het gevaarte naar grote hoogte. Met behulp van touwen, katrollen en nog meer ijzer verandert het al gauw in een boot. Jammer is dat dit beeld snel verdwijnt, dit mag zeker nog een moment langer zichtbaar blijven, zodat het meer indruk maakt op het publiek. De artiesten zorgen voor veel humor in de show, ze hebben er ook de mimiek voor. Met een grijns of een knipoog weten ze het publiek helemaal in te pakken en in het hart te raken. De show wordt begeleidt door livemuziek van een muzikant, die meerdere instrumenten beheerst.

Belly of the whale gaat over het overwinnen van angst. Over meegaan met de beweging en op het juiste moment veranderen, zodat je verder komt dan dat je ooit kon denken. De voorstelling laat het publiek nadenken over de eigen angst, zonder ooit zwaar te worden.

Belly of the whale speelt nog het gehele weekend in Rotterdam. Voor tickets en programma zie www.circusstad.nl