18 december 2015

Pipo

Circus Pipo presenteert Showtime

Circus Pipo presenteert ieder jaar een gloednieuwe show. Het grotendeels traditionele circus trekt ieder jaar een vaste schare bezoekers naar het circus, natuurlijk ontdekken ook veel nieuwe gezinnen dit circus, met een zeer gevarieerde show, waar ook vaak moderne acts deel uitmaken van het programma.
pipo20154Natuurlijk zijn de koeien een vast onderdeel van het programma van Circus Pipo, bijzonder hoe deze koeien hun show doen, intelligente dieren die kunsten heel snel aanleren. En een mooi gezicht om zo’n dressuur te zien. En er zijn nog meer dieren te zien, zoals de ganzen, de paarden, pony’s, luchtacts, clownerie, voor iedereen is er wat moois te beleven. De veelzijdige clown Pipo speelt de hoofdrol in het programma. Deze clown groeit in België uit tot een bekend persoon. Naast clownerie laat hij vaak mooie jongleeracts zien die altijd uitgroeien tot een spektakelstuk waar het publiek voor op de banken gaat staan. 
pipo4
pipo5pipo 1pipo2

 

 

 

 

 

 

nieuwepipo9
De Familie Heppenheimer is een oude circusfamilie, die al 5 generaties lang rondreist in Europa.

Het circus Heppenheimer is opgericht in Duitsland in 1860 en sindsdien hebben reeds 5 generaties het publiek ontroerd en laten lachen met hun schitterende voorstellingen. Vanaf 1994 begonnen Gottlieb Heppenheimer en Siegrid Damascke rond te reizen in België, samen met hun kinderen en kleinkinderen. Sindsdien werd circus Heppenheimer omgedoopt naar “Circus Pipo”.

Tony, Mike en Natacha

 

In 2007 nam de zoon van Gottlieb, Dennis Heppenheimer samen met zijn vrouw Dolly Pauwels, circus Pipo over.
En in 2012 hebben Dennis en Dolly de voorstellingen overgelaten aan de kinderen Tony, Mike en Natacha, maar nog steeds onder hun verantwoordelijkheid.


Clown Pipo

De shows zijn opgebouwd rond clown Pipo, maar er zijn ook acts met dieren, illusionisten, acrobaten, luchtacrobatiek en muzikanten. Er zitten ook Hongaren, Nederlanders en Belgen in de familie. In totaal zijn ze met z’n vijftienen, allen geboren artiesten. Tony, Mike en Natacha hebben elk hun eigen acts.


Kortingsbon

Al met al een leuk circus, geschikt voor de hele familie. Wie zoekt op de website van het circus, vindt hier ook een kortingsbon.

foto’s : circus pipo

pipo20151

Circus Pipo is een trendsetter

Circus Pipo presenteert ieder jaar een nieuw programma, met opvallende acts, die daarna door de rest van Europa worden ontdekt. Zo had Pipo in 2015 een act met Laser Man, deze man schittert in 2016 in de prachtige show van Hans Klok, zie foto.

 

Recensie 2016

Showtime…

Circusweb krijgt steeds meer meeschrijvende correspondenten. Robert-Jan Meijer bracht na zijn bezoek en veelbekeken verslag aan Circus Freiwald een bezoek aan het Belgische Circus Pipo en kwam laaiend enthousiast terug bij de redactie van Circusweb. Lees mee!

Tekst en foto’s Robert-Jan Meijer

14248045_10155100462575606_1924580730_o“De eerste indruk van een circus is wel het moment dat je op het terrein komt. De reclameborden geven al een hele positieve indruk op het plein en de hartelijke ontvangst van de circusmensen die bij hun woonwagen zitten bevestigen precies van wat ik er al van verwachtte. De circustent staat mooi opgebouwd op het sfeervolle Kerkplein van de gemeente Mol-Rauw. Het ziet er feestelijk uit: het circus is weer in de stad”.
Vandaag ging Robert-Jan Meijer voor Circusweb naar Circus Pipo en als extra hulpje nam hij zijn 3-jarig neefje mee als beoordelaar van deze voorstelling. Tenslotte moet circus al interessant zijn vanaf deze leeftijd. 
Robert-Jan werd allervriendelijkst ontvangen. Hij ervoer een gesprek op open en eerlijke wijze met de circusmensen over alle aspecten van het circusbedrijf, waarbij hij zelf kon constateren hoe het was met het welzijn van de circusdieren en over hoe de dieren geheel verzorgd en glanzend hun stal stonden. Openheid en eerlijkheid is het credo bij Circus Pipo. Als je de voorkant van een circus bezoekt lijkt alles glitter en glamour, maar Robert-Jan werd ook al snel ingelicht over de keerzij van het bestaan van circussen en circusartiesten. Wetten, staangeld, oplopende kosten, je moet tegenwoordig als circus flink creatief zijn om te kunnen overleven. Circus Pipo blijkt daar wonderwel goed in geslaagd.
14284943_10155100463500606_1782989043_oNet als in Nederland is het circusdierenbesluit een politieke beslissing geweest die nooit is gebaseerd op echt onderzoek over hoe circusdieren en welzijn met elkaar overeenkomen.  Ook in België is er een goed betaalde lobby van circusdieren door opvangorganisaties met gigantische reclamebudgetten die vooral hun belangen wilden vertegenwoordigen in de hetze tegen circusdieren. Robert-Jan Meijer:”Een ding moet me even van het hart ik zie hard werkende mensen die alles doen voor hun vak en hun dieren. maar alles bij alles fijn en open gesprek gehad.

The show goes on

14247842_10155100466690606_706006505_oOndanks dat het behoorlijk warm was en half België vermoedelijk in het zwembad of strand de verkoeling zocht, blijken de artiesten en mensen van het circus zich als een ware professional zich niets aan te trekken van de bezoekersaantallen, iedere bezoeker is de moeite waar. Met veel enthousiasme wordt de show gepresenteerd voor nog geen 55 bezoekers alsof er dik duizend mensen in de tent zitten, wat de bezoeker een speciaal gevoel geeft. Veel artiesten doen bijna privé hun best om jou de middag van je leven te geven, en daar draait het circus toch om. De kinderen die misschien voor het eerst van hun leven te maken krijgen met circus, houden hier zeker een goed gevoel aan over voor de rest van hun leven, de voortzetting van de circustraditie, complimenten voor Circus Pipo, de gastvriendelijkheid, de diervriendelijkheid en de fantastische voorstelling. “Wij vinden de show tot nu toe en mooi”, zo reageren de bezoekers in de pauze. Ook na de show vraagt RJ opnieuw de mening van de bezoekers, die allemaal positieve geluiden laten horen. Belangrijk voor Robert-Jan is vooral hoe zijn 3-jarig neefje de show heeft ervaren. “Deze is helemaal onder de indruk van de dieren en van de clown, zelfs van de illusionist The Joker en de grote stieren die hun kunstjes doen met Tony als dompteur”. Al bij al een goede show met een mooie regie.
Circus Pipo staat nog tot zondag 11 september op het Kerkplein van Mol-Rauw België dagelijks zijn er voorstellingen en het is zeker een aanrader om er heen te gaan.
Recensie van een driejarige: ” Alles is mooi maar het mooiste zijn de ezels, de stieren en die mooie mevrouw van de tovenaar”. En wat wil je als circus nog meer… het oordeel van de toekomst??

Bij deze wil ik de familie Heppenheimer heel erg bedanken voor hun tijd en toewijding die ze me gegeven hebben. Robert-Jan Meijer. 

Wil jij ook eens een leuk verslag schrijven over een circus, laat het de redactie van Circusweb weten. Je wordt bij de circussen vast hartelijk ontvangen. Onze redactie meldt je aan bij het betreffende circus. Overigens word je als circusfotograaf ook van harte uitgenodigd voor verlagen, het is een aparte manier van fotograferen, zoals Robert-Jan Meijer vertelde, dus je kunt ook in duo ‘s een circus bezoeken We brengen graag deze mensen met elkaar in contact. 

Recensie van Gera de Leeuw, Circusweb

18-05-2014

nieuwepipi10Ik was toevallig in de buurt van Circus Pipo in België en werd er naar toe gelokt met de mededeling dat dit circus een leuk programma presenteerde. Het was op deze zonnige zaterdagmiddag bij de tweede voorstelling niet druk bij het circus, maar toevallig liepen er wel wat bekende Nederlandse circusfans rond, zoals Jos Uyterlinde, vroeger een beroemde leeuwendompteur bij Circus Boltini, Cor Martens en Martijn Hendrikx, die hier redelijk in de buurt woont. Hoewel de zon de hele dag stond te branden op de gloednieuwe circustent was het van binnen heerlijk koel. Wellicht komt dit door de prachtige witte buitenkant van de tent, waardoor het zonlicht wordt weerkaatst.

Talentvolle broers

nieuwepipo1Al vanaf het eerste moment is duidelijk dat dit een klassiek circusprogramma betreft. Zoals het er 100 jaar geleden ook uit heeft gezien. De nostalgie druipt er vanaf, inclusief het openingslied “Circus Renz”. Het programma wordt geopend door de twee broers die in niets op elkaar lijken. Clown Pipo is de populaire ADHD-er die meteen een band heeft met alle kinderen in het circus. De getalenteerde vindingrijke clown heeft een goede mimiek. Met zijn makeup een knipoog naar Pipo de Clown, met een nieuwepipo4plus rond zijn ogen. Maar meer heeft hij af en toe weg van Charlie Chaplin, dankzij zijn leuke krullenbol. Spreekstalmeester en dierentemmer Tony is van een heel ander soort. Rustig, duidelijk de baas en corrigerend waar nodig. Beiden zitten goed in hun rol. Als eerste dressuur met twee kittige paardjes, mooi om naar te kijken. Ook de andere dieren komen de piste in. Clown Pipo volgt met een ganzennummer, en de ganzen willen af en toe nog wel happen naar de baas. Pipo maakt er een komisch nummer van en laat zich af en toe in de kuiten en billen bijten. Het publiek ligt dubbel.

Leuke rol voor Jack Russel

nieuwepipo5nieuwepipo8Ook Judith Pauwels heeft een act die begint als jongleeract, maar haar Jack Russelhondje speelt hier ook een leuke rol in. Die springt namelijk over de jongleermaterialen en op het laatst zelfs door de jongleerringen. Een mooie combinatie van mens en dier die samen een act doen. De 14-jarige Natascha Heppenheimer is de jongste telg van de familie Heppenheimer. Zelfverzekerd deed ze een hoelahoepact met steeds meer hoepels.

Complimenten van 100 jaar circuservaring

 

nieuwepipo3nieuwepipo6Circus Pipo is een mooi voorbeeld van cultureel immaterieel erfgoed dat gekoesterd moet worden. De kinderen in het circus hadden dikke pret, zoals hun moeders enkele decennia daarvoor en hun grootouders een halve eeuw daarvoor. Pret om waarschijnlijk net zulke acts met net zulke artiesten die er ook zo uitzagen als nu. Bewondering en waardering voor de momenten dat de dieren in de circuspiste kwamen. Dat doet toch iets met circuspubliek. Wat nu “het nieuwe circus”, terwijl het nostalgische echt heel bijzonder kan zijn. Ik heb zelf genoten van de voorstelling en dan kun je mischien je afvragen wie ben ik? Bij het afscheid hoorde ik zowel Cor Martens als Jos Uyterlinde complimenten geven over het leuke circusprogramma. En die twee hebben samen minstens al 100 jaar ervaring met circus en circuskunsten beoordelen dus neem maar aan dat het de moeite waard is om eens naar Circus Pipo te gaan.

De website van Circus Pipo  en de facebooksite van Circus Pipo, altijd actueel