Campingcircus, het woord wordt vaak wat neerbuigend uitgesproken. Maar in het zomerseizoen worden er op heel veel campings heel veel circusvoorstellingen gegeven. Er zijn dus nogal wat circussen en circusartiesten in de weer om de vakantieganger te vermaken.

tekst en foto’s Marcel Bergema

NapPas

hoofdfoto Eric Smeets. 

Circus TIK-TAK, een alias van het Vlaamse Circus Pauwels, maakt een tour langs de vakantieparken van de Oostappengroep want, n iet toevallig, ‘daar hebben ze iets met circus’.

Op de avond van een zaterdag in het super-hoogseizoen maar met wisselvallig weer is de nieuwe tweemaster van Circus TIK TAK tot de laatste plaats gevuld. Met campinggasten die een leuk programma krijgen voorgeschoteld. Een programma met heel veel vaart, stevige muziek, met als hoofdrolspelers clown-spreekstalmeester Marquis Pauwels, zijn veelzijdige en watervlugge zoon Samuel als clown TIK-TAK, die onder andere jongleert en de xylofoon bespeelt. En niet te vergeten Sandor Donnert die paarden en een pony presenteert.

Een programma dat geen seconde verveelt en waarop het publiek heel geestdriftig reageert. Zijn de campinggasten enthousiaster dan het ‘gewone’ publiek? Als je ziet dat de tent op zaterdagavond – over het algemeen niet bepaald de best bezochte circusavond – bomvol zit en het publiek enthousiast lacht, juicht en klapt zou je zeggen van wel. Deze avond was in ieder geval een groot feest voor iedereen. Ook staflid van de Oostappengroep Robert Ronday is heel tevreden,  niet alleen over deze avond maar over de totale samenwerking met deze sympathieke Vlaamse circusmensen.