Circusweb publiceert het nieuws van Circuspunt, het platform voor het (verenigde) Nederlandse circusveld. Het platform ondersteunt en stimuleert de algehele artistieke en zakelijke ontwikkeling van en in de sector.

NU AL MEER DAN 1,2 MILJOEN GEDERFDE INKOMSTEN
EN MEER DAN 5 TON SCHADE GEMELD

Het afgelopen weekend hebben velen van jullie de gederfde inkomsten en schade met ons gedeeld via ons meldpunt. Waarvoor veel dank!

Vandaag gaat de Creatieve Coalitie namens 23 beroeps- en belangenverenigingen (waaronder Circuspunt) naar het ministerie met de cijfers uit het culturele veld. Heb je ons formulier nog niet ingevuld, doe het dan alsnog: we kunnen dan zo goed als mogelijk inzichtelijk krijgen om wat voor bedragen gederfde inkomsten en schade het gaat in de circussector.

Op dit moment is dit bij ons meldpunt gemeld:
1,2 miljoen gederfde inkomsten en 5,5 ton opgelopen schade tussen 1 maart en 31 mei (op basis van 95 respondenten). We schatten in dat dit ongeveer 1/3 van de totale circussector is.

We verzamelen de komende tijd door.
Heb je het formulier nog niet ingevuld? Doe dat dan alsnog! 

Belangrijk is dat je je ook blijft melden bij de andere meldpunten die wij met jullie delen. Dat is het meldpunt van de Kunstenbond voor zzp’ers en twee Europese meldpunten voor het circusveld: lees hier meer.

WAT DOET CIRCUSPUNT?
De gevolgen van het coronavirus zijn groot, ook voor het circusveld. Circuspunt helpt door het veld op de hoogte te houden van de actuele ontwikkelingen en de regelingen die je kunnen helpen.

Lobby
Daarnaast heeft Circuspunt zich voor de lobby richting politiek en overheden aangesloten bij de Creatieve Coalitie om een grotere stem te hebben in de vertegenwoordiging van de circussector in deze tijden van crisis.

Informatievoorziening
Er is een informatiepunt ingericht op Facebook voor vragen en antwoorden. Ook is er een handig overzicht op onze website geplaatst. Het bestuur doet een oproep aan allen om elkaar te helpen. Heb je goede suggesties, links en informatie die ons en jouw collega’s kunnen helpen? Deel het: plaats het in de groep op Facebook of stuur het naar ons, zodat wij het op onze site kunnen plaatsen.

 

MELDPUNT VOOR HET CIRCUSVELD

 

FACEBOOKGROEP VOOR VRAGEN EN STEUN

 

HANDIG OVERZICHT MET REGELINGEN, LINKS EN MELDPUNTEN