7 juni 2020

CIRCUS CULTUUR IN ACTIE

Cultuur in Actie! Is een online ketendemonstratie waarmee aandacht wordt gevraagd voor de Culturele sector. Van 30 mei t/m 5 juni had iedereen uit de culturele sector de mogelijkheid om zijn of haar stem te laten horen. Namens Circuspunt was de voorzitter,Patrick Cramers aan het woord. En namens zichzelf, aanstormend talent illusionist Nigel Otermans. Die beiden op een eigen manier aandacht vragen voor circus en artiesten tijdens deze cultuur manifestatie.

Cultuur in Actie!

Cultuur in Actie! is een ketendemonstratie waarmee we aandacht vragen voor het belang van de culturele sector. Het is hard nodig ​dat we onze stem verheffen en opstaan voor cultuur.

Kunstenaars, artiesten, culturele bedrijven en organisaties, zzp-ers en vele anderen die direct of indirect werkzaam zijn in de culturele sector missen nu inkomsten. Helaas zijn de steunmaatregelen van het kabinet onvoldoende. Daarom komen wij in actie! Ons doel is: bredere financiële ondersteuning vanuit de politiek én zorgen voor bewustwording dat cultuur geen vrije tijd is, maar van levensbelang.

Omdat we ons niet met z’n allen kunnen verzamelen op het Malieveld, doen we het zo: zeven dagen lang, 12 uur per dag, verzamelen wij geluiden die samen één luide stem vormen. De stem die opkomt voor de cultuur in ons land. We doen dat in De Fabrique in Utrecht, maar uiteraard om de beurt.

Deelnemers uit de Circus & Variété  Branche

Nigel Otermans, Illusionist

Patrick Cramers, Voorzitter Circuspunt

Nigel Otermans en Britt Knechten- Foto; Margarita Relos Photography

Nigel Otermans Foto; Margarita Relos Photography