Circusweb is bezig met de agenda bij te werken en daar komen we het Magic Circus dat onder andere in november naar Oog en Al gaat in Utrecht. Voor alle tribuneplaatsen betaal je op 2 en 4  november 900 eurocent(en) per persoon. Zou het Magic Circus daarmee bedoelen dat je met die koperen muntjes moet betalen die je nergens meer tegenkomt? Want dan mag je nu wel alvast beginnen met een inzameling onder vrienden en kennissen in muntendoosjes of in oude sokken.

Omgerekend voor 9 euro, maar klopt dat wel?
Verzamelaars euromunt van 5 cent en zeldzaam afbeelding 1Je zou zeggen dat je in november voor een koopje naar een circus kunt. Maar dat is natuurlijk maar schijn. Een rondgang over internet laat zien dat sommige van die eurocenten meer dan 800 euro waard kunnen zijn, zoals het hiernaast afgebeelde exemplaar. Er zal wellicht maar een bijzonder exemplaar bij zitten in die inzameling bij Oog en Al en op andere locaties in Utrecht.

Een grap of niet?
Ondanks dat het Magic Circus nu een voorstelling heeft in Maassluis om deze tijd heb ik toch maar de vraag gesteld. En ja, ik kreeg nog een antwoord ook. Of het een grap is of niet. “De inzameling van die koperen centen is bestemd voor Oekraïne, voor het maken van kogelhulzen“, zo krijg ik per ommegaande het antwoord.
Inmiddels raad ik iedereen aan om te gaan sparen en vooral om eens te gaan kijken wat de waarde van die munten is. Een tribunekaartje voor het Magic Circus zou wel eens een hele kostbare zaak kunnen worden en veel op kunnen leveren voor het goede doel. Helaas heb ik sinds enige tijd niet meer zo’n hoge pet meer op van circusinzamelingen voor Oekraïne. Het is dus maar weer afwachten tot november hoe deze zaak zich gaat ontwikkelen.