bovenstaande foto: vermoedelijk heeft de lokale pers dit gesignaleerd en bestempeld als serval??
DELFT – Bij de familie Beautour in Delft aan de Hoflaan is op 4 oktober een brand ontstaan in het keukengedeelte van de hal. De familie is hierdoor flink geschokt. In de hal twee hallen verder naast deze hal verblijven enkele boerderijdieren van de familie.

Kranten reppen meteen over circusdieren, paarden en een serval. Maar zowel de paarden als de serval bestaan niet, de pers gaat flink los op het idee dat dit circusdieren zijn. Ook over een circusmedewerker die geen medewerking verleent zijn er verhalen. Margot Beautour baalt ervan dat de pers meteen los gaat op het woord circusdieren, en dat op dierendag, verzucht ze. “In de hal staat een doorloopwagen met een clownskop en dan trekken de mensen meteen de conclusie.”

Uitslaande brand
De familie Beautour was gisterenavond net vertrokken uit Delft toen ze een telefoontje kregen dat er brand was. Margot: “Eer we terugwaren in Delft sloegen de vlammen uit het dak. In de keuken aan de voorkant van het terrein is iets gaan smeulen en bij de hallen was het hek op slot”.
Daardoor kon in eerste instantie de brandweer niet op het terrein komen en sloegen de vlammen uit het dak. Daarom werd opgeschaald tot zeer grote brand.

Dieren hebben niets gemerkt
Margot: “Gelukkig ontstond de brand in het betonnen gedeelte dus ondanks dat het het er heftig uitzag valt het allemaal wel mee. Is geen dier aan te pas gekomen, de dieren hebben niets gemerkt omdat die in een andere hal staan aan de andere kant van het terrein. De hele brand heeft niets met circus te maken, het was de keuken die vlam vatte. Er is ook niemand meegenomen. De dierenverzorger is gelijk de hal in gegaan om te controleren hoe het met de dieren was, daar was alles goed. Wel zijn de dieren voor de zekerheid nagekeken maar ze hebben niet van de rook gemerkt. Er zijn gelukkig geen ongelukken gebeurd, alles is goed met iedereen”.
“Omdat er gisterenavond totaal geen wind was bleef de rook op het terrein hangen, vandaar dat de medewerker wat rook had binnengekregen en vandaar dat de dieren voor de zekerheid zijn nagekeken”, aldus de woordvoerder van de brandweer.

Boerderijdieren
De familie Beautour bezit voornamelijk boerderijdieren zoals alcapa’s, ezeltjes, pony’s, kippen, geiten, eenden.

Omdat er niet genoeg bluswater voorhanden was, werden meerdere brandweerwagens opgeroepen. Er werd ook bluswater uit het kanaal naast de Delfgauwseweg gebruikt.
Momenteel is de familie  Beautour druk bezig met puinruimen. “We moeten nu even de schouders eronder en de keuken vernieuwen”. We wensen de familie Beautour veel sterkte en succes met het opruimen.