December is de circusmaand van het jaar, alle kerstcircussen hebben deze maand première. Omdat de leukste pret de voorpret is, hebben we ons vandaag verdiept in de website van het kerstcircus Ahoy in Rotterdam, zij presenteren hun 49e editie! 

Het gezelligste familie-uitje aan het einde van het jaar komt er weer aan! Kerstcircus Ahoy, het oudste en grootste kerstcircus van Nederland vermeld de website van het kerstcircus dan ook.

Van 21 t/m 30 december 2019 schitteren de allergrootste circushelden in de Rotterdamse piste om jou een onvergetelijke show te presenteren. Geniet o.a. van een doldwaze Oostenrijkse clown, een nog nooit in Nederland vertoonde dubbele ‘Wheel of Death’, een schitterende vrijheidsdressuur met een bonte verzameling paarden, een razendknappe act met talentvolle honden, piramidebouwers die de meest prachtige constructies maken en nog véél meer moois.

Programma

Ieder jaar selecteert circusproducent Fernand Banning hoogstpersoonlijk circusnummers van wereldformaat voor een unieke voorstelling in het Ahoy Theater. Ook dit jaar zijn het weer internationale topacts die iedere fan van spanning, spektakel, humor en sensatie gezien moet hebben.

Spreekstalmeester is de onvolprezen Sylvia Schuyer. Zes jaar geleden maakte de veelzijdige Rotterdamse haar debuut als spreekstalmeester bij Kerstcircus Ahoy. Vanaf het eerste moment was er een ‘klik’ met het hooggeëerde publiek in het Ahoy Theater. Het enthousiasme waarmee Sylvia het programma aan elkaar praat is haast zelf een hoogwaardige circus-act. Zij maakt de entree voor iedere artiest bijna koninklijk en haar rol als spreekstalmeester verdient dan ook een dik applaus.

Bij een klassiek circus gaat er niets boven livemuziek. Muzikanten kunnen alle circusnummers immers nét die schwung geven die de act spannender, sensationeler, grappiger en/of verrassender maakt. Al 39 jaar heeft Kerstcircus Ahoy haar vaste orkest: Orkest Joe Schwarz uit Duitsland. Sinds 2004 staat dit orkest onder leiding van Ingrid Schwarz.

Een circus is niet compleet zonder de grappen en grollen van een doldwaze clown. Een van de besten in het vak, is Don Christian. Dit Oostenrijkse fenomeen-van-de-lach stal al meerdere keren de harten van het circuspubliek in Rotterdam en komt nu terug met een verrassend repertoire. Don Christian spreekt uitstekend Nederlands en weet met zijn ontwapenende humor jong en oud te betoveren.

MUSTAFA DANGUIR | DUBBELE ‘WHEEL OF DEATH’

KARL TRUNK | VRIJHEIDSDRESSUUR PONY’S

SANDRO MONTEZ | HONDEN

ANELYA ROSS | KATTEN

MUSTAFA DANGUIR | MAROKAANSE SPRINGGROEP

AERIAL RING TRIO | LUCHTNUMMER

AXUM TROUPE | IKARIËRS

TROUPE RICHTER | SPRINGPLANKNUMMER

Nederland

Net terug van het China International Circus Festival in Zhuhai,  Juggling Tango, Emily en Menno van Dyke, die een spectaculaire en visueel prachtige Juggling Tango-show opvoeren, wonen als ze niet op tournee zijn in Rotterdam. Een bijzonderheid, want slechts weinig Nederlandse acts weten – zoals zij – in de Europese circussen te gloriëren en Kerstcircus Ahoy te bereiken. Het duo weet op een unieke manier de gracieuze tangodans te vermengen met hoogstaand jongleerwerk. Een act die een lust voor het oog en de oren is en het hooggeëerde publiek versteld zal doen staan door de souplesse, gratie en passie, die het tweetal tentoonspreidt.

De website van het circus vind je hier

De after-movie van 2018:

Andere kerstcircussen in Nederland vind je hier