Het nieuwe juni-nummer van Circusmagazine De Piste is inmiddels op de post naar zijn lezers. Dit keer een zeer gevarieerde editie, met zelfs enkele recensies van tentcircussen die in het buitenland al weer op reis zijn, zoals het Zippos Circus en het nieuwe Spaanse Mystike Le Grand Cirque. Ook zijn in dit nummer  livestream-recensies te vinden van twee totaal verschillende voorstellingen: Back to Base van TENT en Circus Days and Nights, de nieuwe opera van Philip Glass in Malmö. In deze opera is een belangrijke rol weggelegd voor de Nederlandse rigging designer Saar Rombout, met wie De Piste tevens een interview maakte.

Ook in Wallonië reist het circus weer, zoals het kleine Stromboli. Alexandre Bouglione gaat pas komende herfst met zijn onderneming op tournee. Echter deze zomer presenteert hij eerst een heel ander product: een expositie van Dinosaurussen. In de bijdrage over de circusscène in Wallonië wordt verder ingegaan op de recente erkenning van ‘Het traditionele reizende circus’ als ‘Cultureel Erfgoed’ door de Franstalige Gemeenschap in België.

De circushistorie komt opnieuw breed aan bod. Niet alleen door een ruim artikel over de Engelse olifantenman Sam Lockhart, die in de 19e eeuw diverse malen in Nederland optrad, maar ook door de belevenissen van Dick H. Vrieling bij Circus Toni Boltini in 1969 en 1970. Het betreft hier het eerste deel van zijn nieuwe serie. Daarnaast is er aandacht voor de Duitse plaats Alsenborn, jarenlang een artiestenkolonie in de Pfalz.

En natuurlijk ontbreken de interviews niet. Ditmaal komt de beroemde illusionist Hans Klok aan het woord, die – zoals bekend in samenwerking met Alberto Althoff – medio juli met zijn grote show Hans Klok and Friends op tournee gaat. En onder de titel ‘Mijn hart ligt bij het circus’ vertelt Arnoud Genefaas (directeur van The Decoration Factory) enthousiast over zijn werk als (circus-)decorateur.

Naast de rubrieken Miniatuurhoek, Postzegels en Vreemde Beestenboel (dit keer over de roofdierendresseur Hanno Coldam), is er natuurlijk de rubriek CircusNieuws. Elders in deze rijk geïllustreerde Piste wordt nog stilgestaan bij de nieuwe productie van het Zwitserse circus Monti.

Nieuwsgierig geworden? Vraag dan een proefnummer aan of neem direct een abonnement via freddel@ziggo.nl