Uncategorized
27 januari 2023

In memoriam José Schaapsmeerders – Beeloo

24.12.1941   – + 25.1.2023

Van de familie Schaapsmeerders ontvingen wij het droevige bericht dat José na een lang ziekbed toch nog plotseling is overleden op 81-jarige leeftijd. De laatste weken is zij vooral verzorgd door haar zus Manuela Beeloo. 

Foto: pr, samen met Cees en Gilberto

Met dank aan Robert Ronday

Jose is geboren in 1941 tijdens de oorlogsjaren als dochter van Henk (Engel) Beeloo en Contance Beeloo-Mullens. Ze groeide op bij Circus Jos Mullens. Ze heeft samen met haar broer Jan een fiets Balance gedaan op een hoge piedestal. Ook was zij luchtacrobate aan het verticale koord. Optredens bij Bertram Mills, Krone, Van Bever, Mullens stonden op hun referentielijst

Er werd voornamelijk gewerkt bij Mullens en Strassburger. Toen deze stopte openden haar ouders een friteszaak in Tilburg. Haar zus Manuela is daar geboren. Toen Manuela met haar ouders op pad ging als hogeschoolrijdster bleef José de friteszaak runnen. Cees Schaapsmeerders inmiddels haar echtgenoot was drummer en speelde in orkesten van Boltini, Mullens, Holiday en Giovanni Althoff. De friteszaak werd verpacht en José ging mee op reis en vervulde de taak als huismoeder en ging met de verkoopbak door de tent. Inmiddels was zoon Gilberto geboren en nadat hij na een leerschool bij de Fernando’s en Tony Alexis had gevolgd ontstond het idee om zelf een clownstrio te starten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Trio Shepperd was een groot succes en Europees vierden zij successen bij vele bekende circussen zoals Oostenrijks Nationaal Circus, Giovanni Althoff, Stefan Agnessen met zijn European Circus Festival, Kerstcircus Apeldoorn enz.
Ook hun jarenlange optredens bij Ponypark Slagharen waren een groot succes en José vervulde ook diverse andere rollen Naast haar rol van clown.

José maakte bijna alle witte clownskostuums zelf. Een priegelwerk, uren, weken, was ze pailletten aan het borduren. Ze was er bijzonder trots op om haar zoon te zien schitteren als witte clown.

Wij herinneren José als een gastvrije, vrolijke vrouw en hopen dat ze rust in vrede.José bedankt voor al je mooie momenten en samenwerking,

Robert Ronday.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persoonlijke herinnering Gera: deze foto is genomen in 2018 toen dit echtpaar assistentie verleende bij het Groot Kerstcircus Leiden van hun neef Mullens, waarvoor ik toen ook deels de promotie deed. Ik heb er warme herinneringen aan.

Jose Schaapsmeerders-Beeloo wordt aanstaande donderdag 2 februari gecremeerd in Tilburg. De afscheidsdienstdienst wordt gehouden om 14.00 uur in de Aula Karel Boddenweg 5 -5044EL Tilburg en wordt geleid door Circus en Kermis Aalmoezenier Dhr. Welzenes