Hoog water heeft ook invloed op circusproducties in Nederland. Cirque de la Liberté die normaal aan de ASM haven in Arnhem speelt moest het hogerop zoeken en voorstellingen verplaatsen. Nigel Otermans repeteert in zijn woonplaats Weert in het Munttheater omdat het voor hem onmogelijk is om dit op locatie te doen in het ondergestroomde Valkenburg.

Voor het zevende jaar presenteert Cirque de la Liberté een voorstelling in de ASM haven aan de Stadsblokkenweg 25 in Arnhem. Maar door het dreigende hoogwater moest de voorstelling enkele honderden meters worden verplaatst op het Stadsblok.
De verwachting was dat er 2 a 3 meter water op de originele plek zou komen. Twee voorstellingen zijn inmiddels verzet naar later, veel voorstellingen zijn inmiddels volledig uitverkocht.
https://www.cirquedelaliberte.nl/

Verhuizen door hoog water

Door de nieuwe coronaregels is er gekozen voor de 1,5 meter afstand, vandaar dat er maximaal 100 bezoekers per voorstelling in het circus mogen.
Cirque de la Liberté kan ieder jaar bogen op een vaste schare bezoekers, vandaar dat de meeste voorstellingen uitverkocht zijn.
Bekijk het filmpje van de verhuizing van de tenten op instagram.

https://www.instagram.com/p/CRRXuNWnK29/

Munttheater

Nigel Otermans die in de zomervakantie iedere woensdag een optreden heeft in het Open Lucht Theater van Valkenburg moest voor de repetities uitwijken naar het Munttheater in Weert. De eerste voorstelling wordt gehouden op woensdag 28 juli en Nigel hoopt dat de wateroverlast dan weer voorbij zal zijn. Er zijn nog tickets te koop.

Met dank aan Gera de Leeuw
Ticketmaster