Hoofdfoto Hans Gerritsen

Scapino gebruikt in de voorstelling Oscar de muziek van de componist Blaudzun. Niet iedere circusliefhebber houdt de laatste 15 jaar de Nederlandse Top 40 bij, dus een nadere kennismaking is wellicht niet overbodig.

Dagblad Trouw: Blaudzuns barokke klanklandschappen – met veel verrassende details en een sfeer die steevast zich tussen melancholie en euforie beweegt – leverden hem een grote staat van dienst op in de Nederlandse popmuziek. De zanger en songschrijver sleepte er twee gouden platen en een grote hit Promises of No Man’s Land

Stream episode Vrijheidsgasten: Blaudzun by Vrijheidscolleges podcast | Listen online for free on SoundCloudBlaudzun (48) is een Nederlandse singer/songwriter met een onderscheidend stemgeluid vol drama en tembre. Een waar hitkanon die sinds 2007 het ene na het andere album lanceert. Met opvallende songs die hoog gewaardeerd worden zoals zijn Promises of No Man’s Land die werd gebruikt als eindmelodie voor de nabeschouwingen van de Olympische Spelen van Sotsji in Studio Sport. Een producent die ondertussen vele onderscheidingen heeft gekregen voor zijn werken.

Voor de voorstelling Oscar van Scapino wordt gekozen uit een selectie van zijn hits. Natuurlijk aangepast aan de voorstelling, dus er zitten liedjes bij die behoorlijk aangepast worden. Wellicht is dit weer een inspiratie voor album nummer 10, je weet het maar nooit bij Blaudzun. Meewerken aan een voorstelling die gewijd is aan Oscar Carré, dus een circusonderwerp heeft Blaudzun een hele andere kijk op circus gegeven. Met zijn Coulrofobie was hij altijd een beetje bang voor circus. Geniet hier van een imporessie van zijn werk met Scapino.