Uncategorized
19 december 2022

Handy Fool Joop Dikmans overleden

Bron: wikipedia

HEERHUGOWAARD – Joop Dikmans, beter bekend als Boef 2B, de dove boef bij Bassie en Adriaan is afgelopen week overleden in zijn slaap. Van eind jaren 40 tot eind jaren 80 van de twintigste eeuw trad hij regelmatig op in Nederlandse en Belgische circussen als clown onder de naam Handy Fool. Daarnaast was hij ook humorist in vele theatershows.

Johannes Petrus Maria (Joop) Dikmans (Rotterdam, 31 januari 1930 tot 15 december 2022) was een Nederlands clown en acteur. Hij werd soms aangeduid als Joep.
In de televisieserie Bassie en Adriaan had hij de rol van de dove boef B2 overgenomen van zijn broer Harry Dikmans, nadat deze naar het buitenland was vertrokken. Hij speelde mee in de volgende Bassie en Adriaan-series:

  • 1987 – Het Geheim van de Schatkaart
  • 1988 – De Verdwenen Kroon
  • 1989 – De Verzonken Stad

Hiernaast werkte Joop Dikmans in 1988 voor Bassie en Adriaan in het circus als verkoper van de merchandising, zoals de videobanden van de televisieseries.

Op 15 december 2022 overleed Dikmans op 92-jarige leeftijd in zijn slaap. In de laatste maanden van zijn leven leed hij aan dementie. Dikmans wordt op 23 december in het bijzijn van zijn familie gecremeerd.