Recensies
7 januari 2024

Recensie: Goed toeven bij Groot Kerstcircus Den Haag

Het Groot Kerstcircus Den Haag brengt nog tot en met 7 januari 2024 een strakke voorstelling op het Malieveld.

Ludmilla Valla Bertini is als eerste aan zet. Met haar antipode-act is zij een dynamische start van het programma. Vierkante tapijtjes bewegen over haar voeten, net als een stang met aan het uiteinde vuurcirkels.

Iets later is handstandacrobaat Devin de Bianchi te zien in een prachtige act. Als een standbeeld dat tot leven komt creëert hij krachtige posities met zijn vriendelijke uitstraling. In het tweede voorstellingsdeel is hij eveneens een van de twee heren in het ‘Duo de Bianchi’. De Italianen schitteren daarbij in een topact aan de strapaten. Luchtacrobatiek waar letterlijk en figuurlijk de glitters van afspringen.

Lusesita Farrell gaat eveneens de hoogte in. Daarbij draait het voornamelijk om de eindtruc, waarbij zij een mega vuren cirkel laat ontstaan. Fantastisch! Er is een klein nadeel aan de act en dat is Farrell’s kleding en dan vooral het gebrek daaraan. Het had niet misstaan om in een familievoorstelling iets meer om het lijf te hebben.

Grandioze perche-acrobaten

Na de pauze keert Lusesita terug in een perche-act samen met haar partner Matteo. Waanzinnig, groots en spectaculair is het werk van het duo, waarbij een grote mast rust op Matteo’s schouder en hoofd en Lusesita bovenop de hoge stang spagaten en handstanden maakt. De eind-move, waarbij hij hard de mast ronddraait en zij meezweeft, is grandioos.

Het komische aspect wordt ingevuld door Kevin Briers en Pepe Jardim. Briers brengt een leuke act waarbij hij in een ballon kruipt. Het publiek op het Malieveld ontvangt hem goed.

Dat geldt ook voor het werk van Pepe Jardim. De Braziliaan is leuk, verrassend en betrekt op een waardige manier het publiek bij zijn acts.

Spaanse invloeden bij jonglage-act

Miguel Alvarez jongleert met kegels en ballen. Maar dat is nog niet alles. Miguel voegt een vleugje Spaanse passie toe aan zijn optreden door de elegantie van Flamencodans te integreren. Een meeslepende mix van behendigheid en culturele invloeden wacht op je in zijn betoverende performance.

Kevin Chaves balanceert in een nette rola rola-act en de ‘Mesa Group’ sluit de voorstelling af met een dubbele hoge draad. Op twee stalen kabels op twee niveaus werken vier koorddansers. Het synchroon-spel op de twee niveaus is interessant. Trucs als twee keer twee koorddansers op elkaar schouders wekt optisch de suggestie dat er vier artiesten bovenop elkaar staan. En zo ontstaat een uniek beeld.

Zangeres en ringmaster zijn belangrijke schakels

Verder kent de voorstelling nog twee belangrijke schakels. Ruth Calixta klinkt met haar schitterende stem een aantal keer in de voorstelling. Solo begeleidt ze bijvoorbeeld krachtig de act van Lusesita Farrell en samen met Bert Simhoffer zingt ze enkele winterse songs.

Bert Simhoffer is dus als ringmaster en zanger de prettige tweede schakel. Bert heeft de beschikking over een warme zang- en praatstem. In zijn presentatie overheerst hij niet en Simhoffer weet met gemak de flinterdunne verhaallijn (de verovering van Ruth door comedian Pepe) overeind te houden.

Bovenal is het goed toeven op het Malieveld tijdens een voorstelling waar met passie aan gewerkt wordt.