Tekst en foto’s Fred Niessen

Twee jaar geleden nam Nigel Otermans als goochelaar deel aan Circus Got Talent, daarna ging het heel snel met zijn carrière. In december bereikt hij de leeftijd van 21 lentes, vorig jaar slaagde hij voor zijn havodiploma (zijn moeilijkste truc ooit volgens Nigel) Een jonge man met ambities die zijn droom lijkt waar te gaan maken.

Vorig jaar wist hij met zes uitverkochte voorstellingen in het openluchttheater het publiek te verbazen. Hij was afgelopen jaar gecontracteerd voor het Kerstcircus Enschede maar corona kreeg grip op de samenleving en legde het culturele leven lam. Ook dit jaar laat hij het kerstcircus aan zich voorbij gaan, hij heeft gekozen voor de inhaalboekingen en zijn eigen shows.

Afgelopen woensdag 27 juli was de première van zijn tweede productie, zijn magische show: “Vegas in Openluchttheater Valkenburg”. Een compleet nieuwe show waarin het verhaal wordt verteld hoe het allemaal begon voor Nigel als illusionist. Tijdens de voorstelling neemt hij de bezoekers mee in zijn schooltijd waar hij droomt van trucs met speelkaarten. Van juf Floor krijgt hij een kaartje voor een goochelshow en raakt daarvan erg onder de indruk “The great mistery man”

Juf Floor Bosman sopraan en operazangeres, is één van de special guests afkomstig uit Kerkrade met een geweldige stem en leuk acteertalent. In de 75 minuten durende show is er een leuke interactie met publiek. De rol van de jonge Nigel wordt vertolkt door het 13-jarige  goocheltalent Olivier Henning. Na het inleidend verhaal  “reizen” we door naar Las Vegas, the Place To Be voor illusionisten en worden de illusies nog spectaculairder. Voor zijn drie charmante assistentes begint dan het echte werk om de Magiër nog meer in de spotlichts te plaatsen en te ondersteunen. De gepassioneerdheid van het jonge team straalt er vanaf. Wie Nigel Otermans nog niet gezien heeft kan op 3 & 10 augustus nog terecht in het Openluchttheater van Valkenburg: www.nigelotermans.nl