Tall Tales:
Bezoekers genoten van de voorstelling Tall Tales Acrobatics ‘LANGS’ in De Harmonie Leeuwarden.

Het decor bestond uit een stalen piramide met een platform boven in, tafeltje en stoel en kistjes aan weerszijden van het toneel.

Het verhaal welke begon met een eenzame man op toneel en vrouw op het platform schetst het beeld van twee eenzame zielen die verlangen een ander te ontmoeten. Hortend, stotend, voorzichtig proberen ze hun zelf opgeworpen schild af te werpen. Maar dan blijkt, dat als je bij elkaar weet te komen, je nog steeds langs elkaar heen kunt leven en werd het verhaal op een gegeven moment beheerst door het spel van aantrekken en afstoten.

Hierin kwamen afwisselend de acrobatiek- en jongleervaardigheid maar ook de acteertalenten van Harm van der Laan en Jorga Lok naar voren.

Naast goochel elementen met balletjes, papierproppen en flesjes, acrobatiek van Jorga met handstanden op het platform en in de doeken, en samen hand op handacrobatiek.

Jongleren deed Harm met één balletje in verschillende houdingen, 3 balletjes, maar ook samen met 6 en overgooien, naast elkaar met 6 overnemen, zij boven op het platform en hij gooit 3 omhoog en zij voegt er 3 aan toe met uiteindelijk 6 balletjes samen.

Samen een wals dansen met acro elementen op de bruisende muziek van Jacques Brel’s “La valse á mille temps”.

Humor als hij een fles wijn pakte, wilde inschenken en haar op de tenen stond. Of bij het aansteken van een kaars de romantiek verloren ging door een grote vlam.

Woordspel als zij weer bovenin zat bij gezamenlijk jongleren, hij zegt “Ik gooi”, maar zij “Wij gooien”. Vervolgens een reeks van dergelijke uitspraken tot “Wij stoppen….. samen!”.

Hiermee kwamen de geliefden bij elkaar aan het eind van een goed bezochte voorstelling welke ruim één uur duurde.

Een intieme en geslaagde voorstelling waarbij de kinderen geboeid bleven kijken, lachten als er klappen vielen, maar ook de volwassenen na afloop enthousiast waren.

Arnold Balk, 20-02-2019

Met dank aan van Baasbank& Vos voor gebruikt citaat.