Directeur Gera de LeeuwCircusweb wenst al haar lezers een gelukkig 2017. Wij hopen op een jaar waarin velen zullen gaan samenwerken, alle circussen in Nederland, of ze nu bij de ECA, de Kermisbond, de Bovag of VNCO zijn aangesloten. Ieder circus mag invullen wat voor dit circus de meest ideale manier is om het publiek te binden. Ook zou het fijn zijn als er nog meer samenwerking komt tussen alle jeugdcircussen, overkoepelende circusorganisaties, zoals Circomundo, ieder jeugdcircus kan zichzelf een plezier doen door aansluiting, een mooie manier om kennis, kunde, verzekeringen en om te profiteren van andere vormen van samenwerking.
Samenwerking tussen alles wat circus is, dat is de enige manier om de bedrijfstak te versterken. En zo moet dat ook aanlokkelijk zijn voor alle circusmedia, Circusweb staat hier al tijden voor open, 2017 zou een mooi jaar zijn om prachtige dingen te realiseren, om circusvrienden te verenigen. Wat is Ajax zonder Feijenoord of PSV? En zo zit het ook met de circussen. Deze branche wint er niets mee als alles tot op het bot is verdeeld, dat kost veel energie, en energie is kostbaar. Ook ben je dan een easy target voor activisten en tegenstanders van circus… wat ook hun redenen mogen zijn.

Behouden wat er is
Laten we behouden en koesteren wat er is, in alle diversiteit, van klein familie circus tot prestigieuze projecten, uit Nederland of elders vandaan. We hebben elkaar nodig om te versterken wat er is. Laten we afrekenen met de negativiteit van de laatste jaren, negativiteit die grotendeels van buitenaf kwam, en heel soms van binnenuit.
Samen zorgen dat Nederland weer ontdekt hoe dynamisch de circuswereld is, en hoe springlevend deze dynamische bedrijfstak is. Focussen op de overeenkomsten en de voordelen, in plaats van je richten op de verschillen. Met een mooie planning, want het wiel in je eentje uitvinden, is niet meer van deze tijd. Er kan zoveel winst behaald worden als allen 1 blok vormen om dat versterkende effect ook daadwerkelijk te verwerven. Gelukkig zijn er momenteel veel mooie initiatieven, die wellicht nog niet breed genoeg gaan, omdat de helft van alle circusondernemers hier nog niet bij betrokken is. Laten we elkaar omarmen. Samen de regels opstellen en zorgen voor een echt breed circusplatform

Ticketmaster