De wereld van de circusartiest is uitdagend. In een digitale tijd is het spannend om mensen naar de magische wereld van het circus te trekken. Voor een nieuw boek over circusartiesten ben ik op zoek naar mensen die nu in het circus optreden én mensen die de circustent achter zich hebben gelaten.

Het boek gaat in op hoe het circus in de afgelopen decennia is veranderd en hoe deze veranderingen uitwerken op het persoonlijke leven van circusartiesten: waarom kiezen mensen voor dit (mooie) beroep, wat moet je kunnen om carrière te maken, hoe ga je om met onzekerheden (bijvoorbeeld financieel of zoals nu in de coronatijd) en wat is er gebeurd met mensen die zijn gestopt in het circusvak? Allemaal vragen die inzicht moeten geven in het mooie (maar onvoorspelbare) beroep van een circusartiest!

Ik kom daarom bijzonder graag met je in contact voor een telefonisch gesprek én -zodra de coronacrisis dit toelaat- voor een persoonlijk interview. Alle interviews worden verwerkt tot een samenhangend verhaal, waarbij aandacht voor het werken in het circus voorop staat. De opbrengsten van het boek komen hierbij grotendeels ten goede aan het circusvak.

Je kunt me bereiken via: fabian.dekker@gmail.com

 

Ticketmaster