© Emmanuel Burriel

“This troupe offers acts that don’t  seem humanly possible” New York Times

Een circusgroep op tournee. Reizend van stad naar stad, levend van voorstelling naar voorstelling. En elke show kán de laatste zijn.

FLIP Fabrique, de jongste loot aan de Canadese circusboom, laat in Transit zien hoe die ultieme show eruit zou zien. Na hun succesvolle vorige tournee Attrape Moi, gaan ze nu weer vol gas met aanstekelijke energie én optimale beheersing: iedereen geeft álles in deze voorstelling. De zes leden van FLIP Fabrique – jongleurs, dansers, hand- en luchtacrobaten, hoepel- en diabolovirtuozen – laten zien hoe hun leven ‘on the road’ eruitziet, inclusief verveling, dagelijkse routine en irritaties. In een decor van flight cases dat telkens van vorm verandert, vertellen zij een verhaal over saamhorigheid en kameraadschap.

 

 

De première op 20 september heeft een bijzonder tintje in verband met het 40-jarig bestaan van TAQA Theater De Vest aan het Canadaplein te Alkmaar. Naast de reguliere kaartkopers verwelkomt het theater voor die gelegenheid ook 400 gasten. Het gaat om groepen uit de samenleving die het theater wil bedanken voor hun inzet voor de maatschappij en om mensen voor wie een bezoek aan het theater misschien wat minder vanzelfsprekend is. Het theater heeft daarvoor verbinding gezocht met maatschappelijk relevante organisaties waaronder Voedselbank Alkmaar, welzijnsorganisaties, COA en Vrijwilligers Centrale Regio Alkmaar. Het theater trakteert deze groepen op een onvergetelijke avond. 

We kijken uit naar de komst van de sprankelende groep voor een wervelende tournee door Nederland en België!

Speellijst:

20 sep AlkmaarTAQA Theater De Vest
21 sep VeghelTheater de Blauwe Kei 
22 sep WinschotenCultuurhuis De Klinker 
23 sep UtrechtStadsschouwburg Utrecht 
26 sep WaalwijkTheater De Leest 
27 sep AssenTheater DNK 
28 sep DelftTheater de Veste 
29 sep MeppelSchouwburg Ogterop 
02 okt ZaandamZaantheater 
03 okt HelmondHet Speelhuis
20 okt GroningenDe Stadsschouwburg
24 okt HaarlemPhilharmonie Haarlem
26 okt DrachtenSchouwburg De Lawei
28 okt AalstCultuurcentrum De Werf

Credits:

 Concept: FLIP Fabrique Artistieke leiding: Bruno Gagnon Regie: Alexandre Fecteau Scenografie: Ariane Sauvé Choreografie: Annie Saint-Pierre Kostuums: Geneviève Tremblay Geluidsontwerp: Antony Roy Licht: Bruno Matte