8 mei 2021

EN VANDAAG IS DAT …

VANDAAG FELICITEREN  WE:

Kitty Hagen: Powervrouw, fakir, messenwerpster en natuurlijk directeur van circus Fantasia.

Kitty Hagen

VAN HARTE GEFELICITEERD EN NOG VELE GEZONDE CIRCUSJAREN TOEGEWENST

Voor wie het nog niet wist

Kitty Hagen geboren te Laren (NH) en opgegroeid in het Gooi. Na de modevakschool kwam Kitty terecht in de modebranche. Dit was interessant maar absoluut niet spannend genoeg. Je bent jong en Kitty was op zoek naar het onbekende. Via een vriendin kwam zij in contact met mensen uit het circus en opeens was daar het avontuurlijke verlangen om mee te gaan reizen. Te ontdekken wat dat nu is, die magische cirkel van zand en zaagsel!

Zij begon in 1982 als manusje van alles bij Circus Holiday, De directeur was Hans Martens het neefje van de beroemde Toni Boltini. Kitty Hagen werd aangenomen voor de reclame, maar eigenlijk wilde zij alleen maar in de piste staan. Nou, dat heeft ze geweten! Ze liet krokodillen over zich heenlopen, stond voor het messenwerpbord, werkte met wurgslangen, deed mee aan de trapeze in een luchtballet en kreeg spierballen van al het sjouwen tijdens op- en afbouw van de circustent. Een harde leerschool die 3 jaar duurde.  Al met al een goede basis voor haar verdere carrière.

Maar Kitty wilde meer… Via de in het circuswereldje overbekende Ome Sjef en Tante Fien kreeg zij een eigen nummer, de alom geprezen “Kitty Hagen Fakirshow”. De eerste vrouw in Nederland met een dergelijke act die bestond uit vuur, glas, spijkerbed en vlijmscherpe zwaarden. Dit alles in een supervrouwelijke en de Kitty Hagen zo eigen temperamentvolle presentatie. Tv-optredens bij Nieuwe Oogst met Pim Jacobs, de Showbizz kwis, Lotto-Live, Los Vast met Jan Rietman, Linda de Mol, 100 Jaar Carré, Tros Tv-Show, Patty Brard, Catherine Keyl, Late Night Show van Peter Jan Rens, Staatsloterij Show etc. Optredens met vele artiesten: Lee Towers, Anita Meijer, Imca Marina, Albert West, Mariska van Kolk, Ad Visser, Corry Konings, Nelly Freida, Gerard Joling, Ramses Shaffy en ga zo maar door.

Zij is nog steeds een veel gevraagd artieste zowel in binnen- als buitenland. Inventief als ze is, ontwikkelt zij steeds weer nieuwe acts en producties, zo is het haar weer gelukt met een verrassende act te komen. Als enige vrouwelijke Messenwerpster in Nederland. Ook haar unieke act met Miss Volta in haar Rariteitenkabinet is een voltreffer. Beide acts zijn zeer gewild als ‘Eye Cather’ op menig bedrijfsfeest of festival. Met haar eigen Theater Circus Fantâsia maakt zij ieder jaar een zomertour met een nieuwe circusproductie. Deze is het overige deel van het jaar op aanvraag beschikbaar. In eigen beheer zijn ook diverse authentieke decoratiedoeken met afbeeldingen van rariteiten van het oude kijkwerk dat vroeger op de kermis reisde. Naast Circusdecoraties is er ook de tenten verhuur van de Fantâsia en de Luna tent.

Kitty Hagen zelf zal altijd actief blijven in het haar zo geliefde entertainment wereldje. Je kunt wel zeggen: ze kan niet anders!

Verjaardag? Tip de redactie


Circus Fantasia op de woonboulevard in Almelo