DON CHRISTIAN VIERT ZIJN 30-JARIG JUBILEUM ALS CLOWN

Wat is er mooier dan van je passie en hobby je beroep te kunnen maken. Volg je hart en maak je dromen waar! Dat overkwam Christiaan Hofer alias DON CHRISTIAN. Als kind werd hij betovert door de magische wereld van het circus. Het meest was hij gefascineerd door de bont geschminkte mannen met veel te grote kleding en flapschoenen. Na het afsluiten van een burgerlijke studie in de detailhandel was er voor hem geen houden meer aan en mocht mee met bevriende clowns om gala’s te doen in Frankrijk.

Toen in 1990 het Oostenrijks Nationaal Circus in Graz te gast was leerde hij spreekstalmeester Robert Ronday kennen en hoorde hij dat er een vacature was om met Milko samen een Clownsduo te vormen voor het nieuwe Circus Herman RENZ Junior. Een grote uitdaging voor iemand die nog nooit zelfstandig met het Circus was meegereisd met een eigen transport en caravan en in alles meewerken. Ook voor Milko was het even aanpassen, maar was daar heel collegiaal in. Christiaan heeft het waargemaakt en al was het soms best moeilijk, maar als je eenmaal je schoenen hebt versleten dan raak je er niet meer weg (inmiddels 30 jaar met succes). Ze deden ieder jaar nieuwe entrees zoals de Bonbon- en spookentree, het schilder-zeep nummer. Ze hadden groot succes en Christiaan was een geliefd persoon bij het Nederlands publiek. Hij sprak inmiddels perfect Nederlands.

Na tien jaar samenwerking vond Christiaan het de hoogste tijd om verder te stromen en zich meer te ontwikkelen. Een gewaagde stap, maar waar een wil is, is een weg en die weg was succesvol bij vele gerenommeerde Circus ondernemingen zoals Benneweis, Maximum, Bouglione (tent), Arena, Brazil Jack, maar ook in andere werelddelen Malaysia, Rusland, Mexico. Zijn repertoire was inmiddels uitgebreid met muziekinstrumenten en andere originele reprises. Hij nam deel aan diverse grote Circus Festivals en ontving in 2017 bij het Circusfestival in Warschau voor zijn befaamde boxentree een “gouden Clown”. Inmiddels was hij ook getrouwd en is de trotse vader van een zoon die alweer 11 jaar is.

In Graz is hij een eigen Circus project gestart “Circuswelt” waar 4 weken lang kinderen deel kunnen nemen aan circuslessen en aan het einde van de week hun ouders en familie een professionele show kunnen presenteren. Een succesvol project waaraan diverse grote sponsoren verbonden zijn. Als de pandemie het toelaat zal hij komende Kerstperiode weer schitteren in Kerstcircus AHOY.

Komt dat zien…Komt dat zien…!!!  Christiaan namens Circusweb.NL van harte gefeliciteerd met je jubileum en we hopen dat er nog veel te lachen wordt in de toekomst, want daar zijn we wel aan toe!

Het eerste jaar bij Herman Renz: Don Chistian
Don Christian, Bruno, Frenky en Milko
Don Christian
Zirkuswelt – Wolfgang Plattner by Simone Attisani Photography

Met dank aan onze speciale reporter!

Bol.comBol.com AlgemeenBol.com Algemeen