Oostenrijk- Het circus Louis Knie jr. viert op 6 maart de première van het seizoen 2020 in Graz. In de show o.a. De top jongleur Mario Berousek en de ook in Nederland bekende clown Don Cristian. Voor Don Christian is het een thuiswedstrijd want hij treed na 30 jaar voor het eerst op in zijn eigen geboorteland. Natuurlijk presenteert de charmante directeur Louis Knie samen met Sara Biasini-Berousek een fantastische paarden-vrijheidsdressuur.

Programma

DON CHRISITAN – Clownerie

LOS ORTIZ – Hoogdraad koorddansers

VANESSA – Bal jongleur

SARA BIASINI  – Honden revue

ANDREA NAVRATIL – Luchtnummer in een net

LOUIS KNIE JUN. – Vrijheidsdressuur met paarden

THE FLYING WEISS JUNIOR – Vliegende trapeze

NICOLE – Hoela Hoep

MARIO BEROUSEK – Tempo jongleur

DUO ORTIZ – Dodenrad

MANFRED HUBER – Licht-geluid en drums

TINO AEBY –  Multi muzikant

Website van Circus Louis Knie 

Promo video:

Louis Knie jun. – een leven voor het circus!

Hij groeide op tussen de olifantenstal en de piste, was al op jonge leeftijd bekend met de dieren en debuteerde al op zeer jonge leeftijd in het kindercircus van Knie. Als kind was hij altijd betrokken bij de verzorging van de dieren en bij het repeteren van zijn vader en leerde dus van onderaf hoe hij de grijze reuzen moest hanteren en trainen. Louis Aimé Knie werd op 25 december 1974 in Zürich geboren. Als zoon van Louis Knie en Germaine Knie-Theron vertegenwoordigt hij de 7e generatie van deze traditionele circusfamilie.

1980 is Louis jr. verscheen voor het eerst in het seizoenprogramma van het Zwitserse nationaal circus, als de jongste olifantentemmer met de grote “bull” (mannetjesolifant) “Sahib”, in een Tarzan-thema.

Hij bracht zijn hele schooltijd door op de rijdende school van circus Knie. In de volgende jaren assisteerde hij zijn vader in het programma. In 1987 presenteerden ze een nummer met zeven Indische olifanten. Twee jaar later bewees Louis Jr. dat hij, als een echt circuskind, ook artistiek getalenteerd was met acrobatiek op olifanten. Op 16-jarige leeftijd leerde maakte Louis jr. kennis met honden in een compleet andere rol. Voor hem was dit speelse en grappige hondennummer een geheel nieuwe ervaring in het omgaan met dieren. In 1993 nam hij de moeilijke taak op zich om het grote exoten tableau van Knie te presenteren. In deze act o.a. een giraf, neushoorn en andere exoten.

Vandaag de dag zijn paarden zijn grote passie.

Louis Knie jun. een circusman met lichaam en ziel die de traditie van het klassieke circus voortzet.

Louis Knie presenteert een geweldige paarden carrousel.