Cursus: Juggle Board Functional Juggling

Gerrit Dekker organiseert bij Circus Amersfoort een cursus functional Juggling met en Juggle board, te zien in onderstaand filmpje. Het Juggleboard biedt heel veel mogelijkheden voor spelen met jongleertechnieken voor mensen met een breinprobleem.

WAT?
Een training voor trainers, over het Juggle Board (zie promo video van 1,5 minuut ) en andere vormen van Functional Juggling (zie bv deze voorbeelden met allerlei alledaagse objecten ). Er is zowel aandacht voor de onderliggende theorie als voor  praktische en creatieve toepassingen. Na deelname ontvang je een certificaat van Quat Props.

VOOR WIE?
Iedereen die geïnteresseerd is in toepassingsmogelijkheden van jongleren voor speciale doelgroepen (doelgroepen zoals: ouderen – al dan niet met dementie -, mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, mensen in de revalidatie, jonge kinderen).
Voorkennis van jongleren is niet vereist.

WAAR?
Circus Amersfoort, Soesterweg 314b, 3817 BH, Amersfoort (10 min lopen vanaf Centraal Station)
WANNEER?
Vijf vrijdagavonden van 19:30-21:30. Data: 18-25 nov, 2-9-16 dec 2022.
WAT KOST HET?
EUR 85,- per deelnemer; alle benodigde video’s en documenten zijn kosteloos te downloaden.

HOE?

Naast de lessen wordt van je verwacht dat je ter voorbereiding van elke les enkele hoofdstukken leest uit het cursusboek en een uur video kijkt van Craig Quat (die het Juggle Board en alle cursusmaterialen ontwikkeld heeft).
Alle cursusmaterialen zijn in het Engels, deze cursus wordt door Gerrit Dekker in het Nederlands gegeven. De live sessies zijn vooral praktisch (hands-on bezig met juggle board en andere objecten) en FUN (creatieve opdrachten, spellen etc)! We besteden kort aandacht aan het theoretische deel dat je in de video gezien hebt. Input van deelnemers met uiteenlopende achtergronden en werkgebieden is bijzonder welkom.

DOOR WIE?

Gerrit Dekker: Hij heeft ruime ervaring in het lesgeven bij jeugdcircussen, met name bij Circus Amersfoort en bij het door hemzelf opgezette Circus Leemak in Zuid Afrika. Zijn bijzondere interesse ligt in het gebruik van jongleren en andere circustechnieken voor speciale doelgroepen. Vanaf 2020 volgde hij webinars en een online cursus bij Craig Quat. Sindsdien gebruikt hij het Juggle Board met verschillende doelgroepen zoals
mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel, ouderen met dementie, kinderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Craig Quat zal via Zoom meekijken bij de lessen.

Wil je graag de cursus volgen maar kan je niet op de aangegeven dagen, laat het dan weten! Dan kan Gerrit kijken naar andere mogelijkheden (bij voldoende belangstelling geeft hij ook een cursus in Breda). En is het niets voor jou maar wél voor iemand anders? Voel je vrij om deze informatie door te sturen!

Gerrit Dekker Training
Haitidreef 3-C
3563 HC Utrecht
06 19818364
circus@gerritdekker.net