Na de online editie is het eindelijk zover. Corpus Acrobatics kan de circustheatervoorstelling Bubbelonia eindelijk voor live publiek spelen. En wat is er nou leuker dan na twee jaar voor je beeldscherm te hebben moeten hokken eindelijk weer eens naar echt live entertainment te gaan? Ook voor de artiesten is het leuker om voor echt publiek te spelen.

Corpus Acrobatics geeft aan dat de show geschikt is voor publiek van 6 jaar en ouder. De tijdsduur past uitstekend bij de spanningsboog die jong publiek kan verwerken. Maar Bubbelonia is zeer zeker geen kindervoorstelling. Daarvoor zit er een enorme gelaagdheid in. Zien kinderen vooral de fratsen van de clown/acrobaat of de prachtig uitgebeelde dieren.

De volwassen bezoeker ziet acrobatiek van hoog niveau. Maar er is meer! De kostuums, het prachtige licht van Radek Light and Sound Productions en de meeslepende muziek van niemand minder dan Bob Zimmerman, die de meeste mensen vooral kennen van zijn filmmuziek (o.a. Interstellar). De Duitse taal heeft daar een mooi woord voor: Gesamtkunstwerk. De prachtige locatie van kerkgebouw De Duif in Amsterdam voegt er nog klassieke elementen aan toe waarmee het totaalplaatje nog mooier wordt. Ondanks de serieuze ondertoon (o.a. het wereldwijde plasticprobleem) is het toch een voorstelling waar je als bezoeker blij van wordt.

Clown/acrobaat Oleksandr Yenivatov komt oorspronkelijk uit Oekraïne. Gelukkig woont hij al vele jaren veilig in Frankrijk, zodat hij als een van de weinige Oekraïense artiesten in Nederland kan optreden. Hij wees ons op een bijzonder kunstproject in Oekraïne voor gevluchte kinderen. In de foyer kan het publiek dit project steunen en (kopieën van) de tekeningen bekijken in een kleine maar aangrijpende tentoonstelling.

Ook voor mij persoonlijk stond een voorstelling bezoeken van Corpus Acrobatics nog op de wensenlijst. Dankzij het zeer goede licht van Radek LSP kon ik snel al enkele foto’s voor Circusweb digitaal ontwikkelen. De première had voor de bezoekers nog een extra verrassing te bieden: Componist Bob Zimmerman was zelf aanwezig. De groepsfoto zal nooit meer zo kunnen worden gemaakt…

Een bruisende familievoorstelling van Corpus Acrobatics.

Speeltijden:
Maandag 2 mei 13u30 en 15u30
Dinsdag 3 mei 20u00

Choreografie: Marley Eltz, Vincent Michels
Muziek: Bob Zimmerman (componist), Tamar Niamut (sopraan), Joost Willemze (harp) en Nick Scholten (harp).
Performers: Li Ling Kassing (contortioniste), Lucie Pokorna (stelten danser), Aurélie Brua Yenivatov (handstand en mast acrobaat) en Oleksandr Yenivatov (clown/ acrobaat).
Techniek: Radek  LSP | Productie: Rob Vugs

Via www.bubbelonia.nl kunt u kaarten bestellen.

Voor meer informatie over Corpus Acrobatics moet u zeker de website bezoeken!

Foto’s: Ron Mikkenie