DEN HAAG – Cirque du Soleil komt in najaar 2019 naar Den Haag. Na Amsterdam en Rotterdam is Den Haag de derde locatie waar Cirque du Soleil neerstrijkt. Welke show er wordt gegeven is nog niet bekend. Staatsbosbeheer en de gemeente Den Haag zijn er bijzonder trots op dat dit circus naar het Malieveld komt. 

Gastheer

Wethouder Richard de Mos (Economie en Evenementen) is uiteraard blij met het binnenhalen van dit immens populaire circus. “Dit is voor onze stad natuurlijk geweldig. Wekenlang zal het Malieveld in het teken staan van Cirque du Soleil, een absolute topattractie. Wereldwijd zijn de shows altijd erg goed bezocht, dit gaat veel mensen naar ons mooie Den Haag toe trekken. Het stemt mij trots dat we samen met terreineigenaar Staatsbosbeheer gastheer gaan zijn van Cirque du Soleil en dat de organisatie in ons de Nederlandse locatie voor de toekomst ziet.”

Malieveld

Franck Hanselman, Cirque du Soleil’s company manager: “Cirque du Soleil komt naar het Malieveld in Den Haag met een Big Top show in 2019 en met de wens om de tien jaar daarna met regelmaat terug te komen.” Senior Promotor Frederik van Alkemade van Mojo Concerts bevestigt: “Een Cirque du Soleil Big Top show is een triple A evenement, hierbij past een terrein met eenzelfde status. Het Malieveld heeft dat in mijn ogen; een centraal gelegen schitterend en pas vernieuwd terrein dat makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer. Met de gemeente Den Haag werken we met een partner die openstaat voor een culturele verrijking als deze.”

Openbaarste stukje Nederland

Staatsbosbeheer en de gemeente Den Haag hebben de afgelopen zomer de grasmat en de ondergrond van het Malieveld een grote opknapbeurt gegeven. Het is het openbaarste stukje Nederland en is van oudsher de plek waar mensen samenkomen om hun stem te laten horen of om zich te vermaken. Het Malieveld hoorde bij de eerste gebieden die Staatsbosbeheer in eigendom en beheer kreeg in 1899.