Frankrijk, Parijs – De voorstelling van het Cirque d’Hiver Bouglione is dit jaar een kleurig spektakel met clown Totti in de hoofdrol. Met zijn muzikale reprises, ongekende enthousiasme en doldwaze cascades weet hij het Franse publiek letterlijk van de stoelen te krijgen.

Foto’s en tekst: Jan Willem te Kiefte

Het vlotte programma, in het prachtige circusgebouw midden in de Franse hoofdstad, is een aaneenschakeling van circuskunst, dans, livemuziek én een fantastische lichtshow.

Met Dingue! (Gek!) krijgt het publiek een eigentijdse voorstelling voorgeschoteld. Te zien zijn: Regina Bouglione (groot en klein), Adèle Fame (strapaten), Geraldine Philadelphia (hula hoop), Sergi Buka (schaduwspel), Zorè España (cyr-wheel), Fratelli Caveagna (hand op hand), Skating Medini (rolschaatsen), Antonio Vargas (pole-act), François Borie (jongleur), Les Navas (rad des doods), clown Totti en met maar liefst acht personen zorgen De Salto Dancers dit jaar voor passende choreografieën. Het geheel wordt gepresenteerd door spreekstalmeester Michel Palmer en met het spetterende circusorkest o.l.v. Pierre Nouveau is het feest compleet. Te gek!