Het circus SALTO van Sander Balk maakte een korte tournee langs enkele vakantieparken en festivals. In het programma was naast de directeur een ander bekend gezicht te zien. Namelijk de veelzijdige Letse artiest Stepan Stafik die hier zijn laatste circus optreden deed alvorens aan een studie fysiotherapie te beginnen. Naast zijn bekende goochel act met vele kleurige parapluutjes had hij een voor ons nieuw nummer in matrozenkostuum. Sterke staaltjes van handstand-, rek- en evenwichtsacrobatiek aan en op twee staanders.

Stepan Stafik

Klassiek circus met Marcello en Esmeralda Lauenburger uit het Duitse familiecircus circuit. Marcello met rola rola, Rosamunde in de doeken en samen in een spetterende vuurshow welke ook bij het jeugdige publiek goed overkwam.

Rosamunde

Debutanten in de piste waren de Belgische Manon Verplancke met haar partner Yahel Retter uit Israël. Bij aanvang van de voorstelling speelden zij 2 bezoekers zonder kaartje welke alsnog in het circus mochten werken. Deze 3e jaars studenten van Codarts Circus Arts vertoonden een komische versie van amazone te paard, waarbij hij het paard was en maar niet vooruit was te branden. Tot….. de amazone hulp kreeg van kinderen en de jongste van hen het paard in beweging kreeg en er een rondje op reed. Samen lieten zij een aardige acrobatiekact zien waarbij hij vnml. de onderman was en de trics mooi in elkaar overgingen. In de laatste voorstelling was Yahel verhinderd en bracht Manon een solo acrobatiek nummer, deels op een podest, deels op de bodem van de piste.

Verder assisteerde de talentvolle Manon Sander verdienstelijk bij diens intermezzo’s in de piste met magic, konijn uit hoge hoed, en de bekende maar altijd weer succesvolle buikspreekpact met de vogel Charlie.

Sander Balk

Ook de Indische loopeenden maakten weer hun opwachting in de piste begeleid door Sander met hulp van enkele kinderen.

Een mooie foto van het publiek is in de vakantietijd op zijn plaats, maar die van geluidstechnicus Rinse werd wel heel speciaal….., namelijk Bokito. Sander wist ternauwernood aan Rinse’s boosheid te ontkomen.

Groot en klein hadden genoten van een vlotte show en verlieten met een lach op het gezicht de roodgele 2-master van Circus SALTO.

Circus Salto

Arnold Balk

Bakkeveen, 30 augustus 2019