Circus Ronaldo: Swing

189

Tekst en foto’s van onze Vlaamse verslaggever : Brian Pijpels

Promo video: Circus Ronaldo

Swing ontstond uit de droom van Nanosh Ronaldo (7de generatie) Hij wilde een voorstelling maken in de authentieke Ronaldo sfeer maar dan terug op de romantische manier. Bij het binnenkomen van de circustent voelde wij ons meteen in de 20ste eeuw terug naar het circus hoe het vroeger was.  Tijdens de voorstelling kregen wij circusnummers te zien maar dan volledig in een nieuw kleedje gestoken. Zo konden wij genieten van een dame die een trapeze nummer deed maar het liep echter niet hoe zij het geplant had tot groot plezier van het publiek.

De clown, Corneel Didier, die voor deze voorstelling is gekozen is gewoon geweldig deze man weet het publiek meteen op zijn hand te krijgen. Zijn nummers zorgden bij het publiek tot  veel tranen van plezier hoe deze man dit presenteerde was echt geweldig.

Nasosh Ronaldo liet ons genieten van zijn kunsten draaiende borden die op de tafels stonden bij het publiek en dit lokte bange blikken uit. De vraag bij de bezoekers was gaat dit bord hier niet van mijn tafel vallen of dit ook zo is zal je zelf moeten komen bewonderen tijdens de show. Maar buiten het borden nummer toonde hij ons hoe een geweldig jongleur hij is echt genieten van deze jonge circusartiest. Ook wist hij ons te verbazen hoe hij stoelen en een tafel op zijn kin zette en zo zijn evenwicht wist te houden dit was echt spannend om naar te kijken .

Maar ook werden wij getrakteerd op circusnummers hoe ze vroeger nog werden gepresenteerd zo denken wij maar aan het koorddans nummer. Jason van Lith liet ons genieten van zijn goochelnummers op een moderne manier gebracht zo als je het nog nooit in een ander circus hebt gezien .

Het totaal plaatje van deze voorstelling werd afgemaakt met nummers die werden gezongen uit de 20e eeuw met ouderwetse microfoons echt geweldig. Toen was het jammer genoeg tijd voor de finale maar wat voor een finale!  Tijdens de finale werd de naam swing alle eer aan gedaan de artiesten kwamen mensen uit het publiek halen om mee te dansen echt geweldig. Na het dansen kwamen al de artiesten het podium op het publiek bedanken hun met een staande ovatie en een minuten lang applaus.

Circus Ronaldo is een totaal beleving van beging tot einde. Het was een zeer spannende en aangename voorstelling. Voor mij was het zeer lang geleden te zien hoe de volwassenen zo genoten van een circusvoorstelling .

Voor wie dit circus ook graag eens wil bewonderen dit kan in volgende gemeente

Bornem van 16 tot 18 Mei

Hoboken van 22 tot 24 Mei

Wijnegem 30-31 Mei en 1 Juni

Boechout 8-9 en 14 Juni